Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek | foto: Ladislav Křivan, MAFRA

STALO SE DNES: Pavel si pozval Babiše a Fialu, zdravotníci hrozí stávkou

  • 2
Prezident Petr Pavel se setkal s premiérem Petrem Fialou (ODS) a předsedou hnutí ANO Andrejem Babišem. Zdravotnické odbory vyhlásily stávkovou pohotovost. Ukrajincům hrozí při protiofenzivě obrovské ztráty, míní maďarský premiér Viktor Orbán. Pražská policie zveřejnila další video dětského gangu. Česká pošta prodlouží doručovací dobu ekonomických zásilek na tři dny. Přinášíme přehled pátečních zpráv.

Prezident Petr Pavel se sešel s předsedou vlády Petrem Fialou (ODS) a předsedou opozičního hnutí ANO Andrejem Babišem. Setkání bylo jedním z bodů Pavlova plánu pro prvních sto dní v prezidentském úřadu, kterého se ujal devátého března. Pavel totiž slíbil, že chce být zprostředkovatelem debat mezi koalicí a opozicí.

Nepoprali jsme se. Pavel hostil Fialu a Babiše, jednali o NATO i energetice

Zcela nedemokraticky až diktátorsky si podle Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR a Lékařského odborového klubu – Svazu českých lékařů počíná současná vláda. Reagují tak na uniklé informace z návrhu rozpočtu ministerstva financí, podle kterého by příští rok nedošlo na valorizaci platby za státní pojištěnce. Zdravotnické odbory v pátek vyhlásily stávkovou pohotovost.

Zdravotníci hlásí stávkovou pohotovost, Stanjurův návrh by jim vzal 14 miliard

Maďarský premiér Viktor Orbán prohlásil, že Ukrajincům hrozí při protiofenzivě obrovské ztráty. Státy by tedy měly udělat vše pro to, aby strany konfliktu usedly k jednacímu stolu. Postěžoval si, že je jediný premiér v EU, který usiluje o mír. Již dříve řekl, že Ukrajina nemá šanci válku s Ruskem vyhrát.

Orbán chce zastavit ukrajinskou protiofenzivu, varuje před krvavým scénářem

Pražská policie stále vyšetřuje případ skupiny mladých útočníků. Nyní má podezření, že násilí pokračuje odplatami. V pátek zveřejnila další video, kde skupinka shazuje na zem mladíka s odkazem na předchozí incident s pistolí u hlavy.

Násilí mezi dětskými gangy v Praze pokračuje, policie zveřejnila další video

Česká pošta od července prodlouží doručovací dobu u takzvaných ekonomických listovních zásilek o jeden den na tři dny. Důvodem je podle ní trvalý pokles zájmu o posílání listovních zásilek a s tím související optimalizace poštovní sítě.

Ze dvou dnů na tři. Česká pošta prodlouží doručování ekonomických zásilek


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video