Vizualizace vodního koridoru Dunaj–Odra–Labe

Vizualizace vodního koridoru Dunaj–Odra–Labe | foto: Ministerstvo dopravy ČR

STALO SE DNES: Vondrák skládá svoji funkci v ANO. Projekt Dunaj-Odra-Labe končí

  • 5
Vláda zrušila ve středu územní rezervy pro vodní koridor Dunaj-Odra-Labe. Zelenskyj přicestoval na návštěvu Velké Británie, setkal se i s králem. Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák složí funkci místopředsedy ANO. Kaufland a Lidl spustí zpětný odběr petek i plechovek. Česká snowboardistka zemřela v Alpách mimo sjezdovku. Přinášíme přehled středečních událostí.

Vláda zrušila ve středu územní rezervy pro vodní koridor Dunaj-Odra-Labe. Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš z České pirátské strany uvedl, že kanál je od nynějška mrtvý projekt. Projekt prosazoval zejména prezident Miloš Zeman. Vládní koalice se ke zrušení zavázala v programovém prohlášení.

Zemanův kanál Dunaj-Odra-Labe je „mrtvý“. Oblast je volná pro jiné účely

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj přijel na neohlášenou návštěvu Velké Británie. Na londýnském letišti ho osobně přivítal britský premiér Rishi Sunak. Zelenskyj v projevu v britském parlamentu pak řekl, že vítězství Ukrajiny změní svět a odradí všechny budoucí agresory. Žádal další zbraně. Poté ho přijal i král Karel III.

Dejte nám stíhačky, odstrašíme budoucí agresory, vyzval Zelenskyj v Británii

Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák složí funkci místopředsedy ANO. „Podám to v každém případě,“ řekl před jednáním předsednictva hnutí. Vedení hnutí ANO jedná o reakci na prezidentskou volbu, v ní Andrej Babiš prohrál s Petrem Pavlem o téměř milion hlasů. Spekuluje se také o možnosti, že se Andrej Babiš vzdá poslaneckého mandátu.

Babiš povede ANO v pozadí, vidět budou Schillerová a šéf stínové vlády Havlíček

Obchodní řetězce Kaufland a Lidl spustí 23. února testovací projekt zpětného odběru nápojových PET láhví a plechovek. Každý řetězec umožní zákazníkům obaly vracet ve třech svých prodejnách. Zákazníci, kteří službu využijí, v obchodech dostanou slevové kupony na nákup.

Kaufland a Lidl spustí zpětný odběr petek i plechovek. Místo zálohy dají slevu

Čtyřiadvacetiletá Češka přišla v úterý v rakouském Zell am See o život, když při jízdě na snowboardu mimo sjezdovku sjela do potoka. Žena se na horách pohybovala v doprovodu kamaráda lyžaře, který kolem 16:00 přivolal pomoc. Pátralo po ní 22 záchranářů několik psů a dva vrtulníky. Našli ji kolem půlnoci už mrtvou.

Česká snowboardistka zemřela v Alpách mimo sjezdovku, hledaly ji desítky lidí


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video