Ve slovenské obci Nováky útočil žák střední odborné školy. Spolužáky napadl...

Ve slovenské obci Nováky útočil žák střední odborné školy. Spolužáky napadl sekerou. (3. listopadu 2022) | foto: Facebook / Polícia Slovenskej republiky

STALO SE DNES: Komunistickým prominentům sníží důchody, studenta viní z vraždy

  • 6
Jurečka prosadil snížení důchodů prominentům komunistického režimu. Putin řekl, že válka s Ukrajinou byla nevyhnutelná a je proti sobě jeden národ. Slovenského studenta obvinili z pokusu o úmyslnou vraždu. Nad Španělskem uzavřeli vzdušný prostor kvůli čínské raketě, vyděsilo to cestující. Křetínský přesune svoji společnost EPC do zahraničí, důvodem je windfall tax.

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka navrhl snížení důchodů některým představitelům minulého komunistického režimu. Návrh schválila Poslanecká sněmovna, na souhlas Senátu se ještě čeká. Krácení důchodů by mělo být 300 korun za každý rok, kdy prominenti pracovali pro režim.

Prominentům komunistického režimu budou sníženy důchody, prosadil Jurečka

Žáka, který ve čtvrtek útočil sekyrou na střední škole na Slovensku, vyšetřovatel obvinil z pokusu o úkladnou vraždu. Obětí útoku je studentka školy, která ovšem podle dřívějších informací neutrpěla žádná vážná zranění. Útočníkovi, poněvadž je nezletilý, hrozí trest ve výši až 7 let. Dospělému by za úmyslnou vraždu hrozilo doživotí.

Slovenského studenta obvinili po útoku sekyrou ve škole z úkladné vraždy

Podle ruského prezidenta Vladimira Putina byl střet Ruska s ukrajinským „neonacistickým režimem“ nevyhnutelný. Prohlásil to v pátek ve svém projevu u příležitosti Dne národní jednoty. Uvedl, že válka na Ukrajině se odehrává uvnitř jednoho národa a hlavními obětmi konfliktu jsou Ukrajinci kvůli svým pseudohodnotám, které si vštěpili, a kvůli podněcování nenávisti vůči Rusku.

Putin: Rusko je unikátní civilizace, na Ukrajině spolu bojuje jeden národ

Uzavírka vzdušného prostoru nad Španělskem vyděsila některé cestující, kteří očekávali bezpečné a hladké přistání na jednom ze španělských letišť. Za uzavírku nad Španělskem mohla čínská raketa padající zpět na zem. Cestující se vyděsili a spojovali si pád rakety s válkou na Ukrajině. Někteří cestující si dokonce mysleli, že se jedná o vtip.

Už nás napadl Putin! Uzavřené nebe kvůli čínské raketě vyděsilo Španěly

Společnost EPH Daniela Křetínského oznámila, že přesouvá svůj dceřiný podnik EP Commodities do zahraničí. A to kvůli dani z mimořádného zisku energetických firem, nebo jinak nazývané windfall tax. Energetický a průmyslový holding uvedl, že souhlasí s tím, že je kvůli mimořádné situaci potřeba použít část zisků generovaných energetickými firmami na pomoc lidem. Podle firmy jde ale v pátek schválená legislativa nad rámec takového principu a nedává tak smysl.

Křetínský přesune svůj podnik EPC do zahraničí, důvodem je windfall tax


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video