V Čakovicích policisté prověřují smrt tří lidí. (26. listopadu 2022)

V Čakovicích policisté prověřují smrt tří lidí. (26. listopadu 2022) | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

STALO SE DNES: V Čakovicích vraždil jeden z rodičů, reálné mzdy prudce padají

  • 0
V Čakovicích vraždil jeden z rodičů, pak zastřelil dvouletého syna a sebe. Česko chudne, zaměstnanci bude ročně průměrně scházet čtyřicet tisíc. Rusko zasáhlo továrnu v Dnipru a jeho vojáci rabují sanitky, tvrdí Zelenskyj. Paušál na obědy se neosvědčil, smysl dávají digitální stravenky nebo kantýny. Istanbulu hrozí brzy silné zemětřesení, varuje geolog. Přinášíme přehled úterních událostí.

Sobotní nález tří mrtvých v Čakovicích souvisel s rodinnou tragédií. Policisté nyní upřesnili, že se jedná o dvojnásobnou vraždu a následnou sebevraždu. Jednalo se o muže se ženou a jejich dvouletého syna. „Čin byl spáchán legálně drženou střelnou zbraní,“ napsali policisté na Twitteru.

V Čakovicích vraždil jeden z rodičů, pak zastřelil dvouletého syna a sebe

Česko prochází nejprudším propadem reálných mezd v rámci zemí Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj i celé své historie. Průměrná reálná mzda se podle odhadu společnosti Cyrrus propadne o drtivých 8,3 procenta. Nezaměstnanost by se měla dostat na 3,8 procenta.

Česko chudne. Zaměstnanci bude ročně průměrně scházet čtyřicet tisíc

Ruské rakety v noci na úterý zasáhly továrnu v ukrajinském městě Dnipro. Na místě vypukl požár, oznámily bez bližších podrobností úřady. Výbuchy podle médií hlásil také Cherson a Poltava. Světová zdravotnická organizace (WHO) eviduje od začátku války nejméně 700 útoků na ukrajinská zdravotnická zařízení.

Rusko zasáhlo továrnu v Dnipru. Vojáci rabují sanitky, tvrdí Zelenskyj

Stravenky v digitální podobě s denním limitem a zaměstnanecké kantýny jsou podle Centra ekonomických a tržních analýz (CETA) efektivnější než stravenkový paušál. Ten podle studie nesplnil očekávání a do gastroprovozů nepřinesl žádné nové strávníky. Navíc ho zaměstnanci mnohdy vůbec nevyužívají na obědy. Pro firmy se však stává zajímavým nástrojem daňové optimalizace.

Paušál na obědy se neosvědčil. Smysl dávají digitální stravenky nebo kantýny

Silné zemětřesení, na které se největší turecké město Istanbul připravuje už několik let, je velmi blízko. Podle tureckého opozičního serveru Duvar to tvrdí profesor geologie Celal Şengör. Expert z Istanbulské technické univerzity (ITU) to prohlásil po zemětřesení, které minulý týden zasáhlo provincii Düzce. Ta leží necelých dvě stě kilometrů od šestnáctimilionového Istanbulu.

Istanbulu hrozí brzy silné zemětřesení, varuje geolog. Spadla by třetina budov


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video