Premiér Petr Fiala a ministr zahraničí Jan Lipavský (vpravo).

Premiér Petr Fiala a ministr zahraničí Jan Lipavský (vpravo). | foto:  Petr Topič, MAFRA

STALO SE DNES: Premiér Fiala poletí do Izraele, náhle zemřel šéf Lukoilu

  • 16
Premiér Fiala by ve středu měl společně s rakouským kancléřem Karlem Nehammerem letět do Izraele. Izraelská armáda zasáhla pozice Hamásu v uprchlickém táboře. Předseda představenstva ruské společnosti Lukoil Vladimir Někrasov náhle zemřel. Daniela Brzobohatá končí v internetové televizi DVTV. Stát vyvlastní čerpací stanici LPG u Tábora, kvůli níž není dokončena část D3. To je stručný výčet úterních událostí.

Premiér Petr Fiala by ve středu měl společně s rakouským kancléřem Karlem Nehammerem letět do Izraele, uvedla rakouská agentura APA s odvoláním na úřad kancléře. Mluvčí premiéra Václav Smolka informaci o cestě pro iDNES.cz potvrdil. „Rakouský kancléř poletí s námi,“ doplnil Smolka. Cílem cesty je podle rakouské agentury ukázat solidaritu s izraelským lidem.

Fiala ve středu navštíví Izrael, pojede s rakouským kancléřem, potvrdil úřad

Daniela Brzobohatá (dříve Písařovicová) opouští internetovou televizi DVTV. „Je to hlavně proto, že chci být více doma. Měla jsem toho moc,“ řekla v podcastu Michaelův Mashup Michaela Rozsypala, který z DVTV také nedávno odešel. Podle Martina Veselovského není odchod úplný a bude s televizí v menší míře spolupracovat.

Daniela Brzobohatá končí po více než dvou letech v DVTV

Stát vyvlastní čerpací stanici LPG u Tábora, kvůli níž není dokončena část D3. Stavba dálnice by tak mohla začít a ukončil by se tím letitý spor. Majitelka pozemku Lenka Bratránková může proti rozhodnutí podat žalobu, kterou by řešil správní soud.

Stát vyvlastní čerpací stanici u Tábora, chybějící kus dálnice D3 mohou dostavět

Izraelská armáda podle agentury Reuters uvedla, že zasáhla pozice radikální palestinské skupiny Hamás v uprchlickém táboře v Pásmu Gazy. Terčem náletu byl tábor Šatí. Americký prezident v pondělním telefonátu s izraelským premiérem Netanjahuem hovořil o potřebě pravidelné humanitární pomoci Pásmu Gazy.

Izrael zasáhl pozice Hamásu v uprchlickém táboře, Biden volal s Netanjahuem

Předseda představenstva ruské společnosti Lukoil Vladimir Někrasov náhle zemřel, bylo mu 66 let. S odkazem na úterní sdělení firmy o tom informovala agentura Reuters. Někrasova postihlo akutní selhání srdce.

Šéfa ruského ropného gigantu zradilo srdce, předchůdce vypadl z okna


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video