Andrej Babiš na tiskové konferenci o dodávkách vakcín do ordinací praktických...

Andrej Babiš na tiskové konferenci o dodávkách vakcín do ordinací praktických lékařů (13. května 2021) | foto: Petr Topič, MAFRA

STALO SE DNES: Babiš píše Čechům, ti budou mít i v létě nasazený respirátor

  • 13
Češi v létě budou muset nosit respirátory, povinnost platí v uzavřených prostorech a v MHD. Tepličan, který zemřel v sobotu, se předávkoval drogami. V Česku panuje obava kvůli mutacím koronaviru, experti popsali scénáře pro nadcházející podzim. Premiér Andrej Babiš poslal občanům dopis, ve kterém připomíná, čeho jeho vláda dosáhla. Přes republiku se v noci opět přeženou silné bouřky.

Povinnost nosit respirátory v uzavřených prostorách a hromadné dopravě zůstává. Ministr Adam Vojtěch couvl z původního záměru navrhnout chirurgické roušky kvůli letním teplotám. Důvodem je podle něj stagnující až zhoršující se epidemiologická situace.

Respirátory se neruší, Vojtěch couvl. Zmírňování epidemie se zastavilo

V případu teplického Roma, který v sobotu zemřel v sanitce po předávkování drogami, se objevily další videozáznamy. Kromě záběrů z policejního zákroku a toho, jak bušil pěstí do zaparkovaného auta, v dalším záznamu dvakrát narazil hlavou do vozidla a poté se svalil na vozovku.

Tepličan se sám knokautoval ranou do hlavy. Zabily ho drogy, řekl Hamáček

Koronavirus v Česku postupně slábne. Nakažených přibývá po desítkách a ministerstvo zdravotnictví postupně uvolňuje všechna dosavadní opatření. Přesto však panuje obava z dalších mutací. Redakce iDNES.cz oslovila experty, jak právě varianty covidu mohou ovlivnit rizikový podzim.

Podzim bude s rouškami, mutace mohou spustit novou vlnu, varují experti

Premiér Andrej Babiš napsal v rámci předvolební kampaně dopis svým spoluobčanům. Chce jim tak připomenout, čeho jeho vláda během čtyř let dosáhla. „Přál bych si, abyste na moji vládu vzpomínali jako na tu vládu, která čtyři roky makala a splnila to, co slíbila,“ napsal předseda vlády.

Aspoň posledních pět minut, které mi v životě věnujete. Babiš napsal národu

Ve čtvrtek večer a v noci na pátek přijdou do Česka opět velmi silné bouřky doprovázené přívalovými srážkami, nárazovým větrem a ojediněle i kroupami. ČHMÚ vydal novou výstrahu. V pátek by se už situace měla uklidnit, bouřky se mají vyskytovat jen ojediněle a už by neměly být silné.

V noci přijdou další silné bouřky. Varování platí pro téměř celou republiku


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video