Soudci jednání s Jonákem odročili

- Po několika minutách jednání musel senát pražského městského odročit na příští středu kauzu Ivana Jonáka obžalovaného z toho, že si v roce 1994 objednal vraždu své manželky Ludviky. Z líčení se totiž prostřednictvím Jonákovy matky pro nemoc omluvil jeho advokát.
Soud v Jonáka už v květnu poslal na patnáct let za mříže za pokus o vraždu milence jeho ženy.

Městský soud se případem vraždy Jonákovy ženy zabývá už potřetí. Soudce Jiří Horký dvakrát zprostil Jonáka viny pro nedostatek důkazů. Vrchní soud v Praze se ale v odvolacím řízení opakovaně rozhodl vrátit případ městskému soudu k novému projednání. Při druhém vrácení nařídil, aby tuto kauzu projednal senát v novém složení.

Ludvika Jonáková byla zastřelena v dubnu 1994 na pražském sídlišti Petrovice ve svém stánku se zeleninou, kde právě prodávala. Jonákovi v té době spolu nežili, oba už delší čas bydleli s jinými partnery. Důvodem vraždy bylo podle žalobce pravděpodobně to, že Jonák, vlastnící pražský noční klub Discoland Sylvie, se nechtěl se svou ženou dělit o majetek.

Předchozí verdikty
V květnu Jonáka poslal městský soud na patnáct let do vězení kvůli pokusu o vraždu milence své manželky. Podle soudu si tuto vraždu objednal za čtyřicet tisíc korun. Jonák se ale odvolal, takže případ bude posuzovat vrchní soud.

V březnu byl Jonák odsouzen k tříletému trestu vězení za obecné ohrožení, kterého se dopustil napadením řidiče městské hromadné dopravy.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video