MR

Radecký zaslouží obdiv za to co dokázal. A to, že sloužil 72 let je taky opravdu obdivuhodné. A taková jezdecká socha je mnohem hezčí než nějaké lavičky.

MN

Stačí když se na soklu bude dát sedět

RV

"Hlídač parkoviště, pan Landa, proti návrhu nic nemá, netroufá si však o věci sám rozhodnout. Musíme ještě celou věc projednat s dr. Brabcem, který ho střídá."

https://cimrman-smoljak-sverak.blogspot.com/p/vrazda-v-salonnim-coupe-seminar.html?m=1

HP

Třeba by potomci Trefného byli ochotni přispět na sochu z bílého mramoru.

Foto

"...Postavit na místě pomníku maršála Radeckého, tohoto českého pomahače

Habsburků, pomník Járy Cimrmana, který Habsburkům nikdy s ničím nepomohl,

zdálo se nám naprosto logické."

VK

Socha jednoho z nejslavnějších Čechů Václava Radeckého by se měla na Malostranské náměstí vrátit. Díky pár anarchistickým opilcům byla v roce 1918 zbourána.

Foto

Podobná cháska, jako strhla Mariánský sloup...

Foto

Jedině jezdeckou sochu Járy Cimrmana, varianta brod.

Foto

Taková ta nostalgie po C&K monarchii je u nás, zdá se, stále silnější. Ono není divu, jde o čtyři stovky let naší historie. Historie, na kterou zase můžeme svobodně vzpomínat. A pomník Radeckému? No proč ne? Jenom škoda, že jsme podobného maršála neměli i v roce 1866, Kladsko mohlo být dnes české.

PL

Ten pomník tam určitě patří a dávno už tam měl být.

- - - - - - -

Divím se TGM, že vydržel tři roky koukat z Hradu na potupně zabedněnou sochu jednoho z největších českých vojevůdců a jen k tomu mlčet, když v jiných záležitostech neváhal bojovat za pravdu a spravedlnost (Hilsneriáda, Rukopisy,...)

P22e76t15r 43Š53k17o42d79a

6. 4. 2024 9:33

Myslím, že to si ani Masaryk nemohl dovolit, že by mu to lidi nevzali. Nálada byla silně protirakouská, všechno, co s R-U souviselo, bylo špatné. Něco jako v 90. letech - všechno ze socialismu bylo špatné. S časem taková nálada opadne, lidi si uvědomí, že ne všechno bylo špatně, pak je čas připomenout ty dobré věci.

MK

Tak proč ne, hlídač parkoviště proti tomu určitě nic nemá

HP

Když už, tak ať je na tom místě, kde původně stával, tj. na nástupním ostrůvku tramvaje. Ovšem pokud ing. Brabenec z Dopravního podniku stále nechce o rekonstrukci trolejové sítě ani slyšet, tak nezbude, než se domluvit s hlídačem parkoviště. Jeho kolega se snad už mezitím vrátil z nemocnice.