(ilustrační snímek) | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Jih republiky zasype sníh, místy může napadnout až 30 centimetrů

  • 69
Od pondělního poledne do úterního dopoledne může na jihu republiky napadnout 5 až 30 centimetrů sněhu, uvedl Český hydrometeorologický ústav. Meteorologové také v jižní a jihovýchodní části Česka varují před náledím.

„Mezi tlakovou níží nad jižní Evropou a tlakovou výší nad severní Evropou k nám začne proudit studený vzduch od severovýchodu,“ uvádí Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Výstraha před vysokou novou sněhovou pokrývkou s vysokým stupněm nebezpečí pro okres Český Krumlov v Jihočeském kraji a před novou sněhovou pokrývkou s nízkým stupněm nebezpečí pro část Plzeňského (okres Domažlice, Klatovy), Jihočeského kraje (České Budějovice, Jindřichův Hradec, Písek, Prachatice, Strakonice a Tábor) a Kraj Vysočina (Jihlava, Pelhřimov a Třebíč) od pondělního poledne do úterní 10. hodiny.

„Na jihu Čech a na Českomoravské vrchovině bude v pondělí přecházet déšť do sněžení. Do úterního rána napadne na jihu území 5 až 30 cm sněhu,“ předeslali meteorologové.

Od pondělního poledne do úterního dopoledne může na jihu republiky napadnout...

V pondělí večer a v noci na úterý se bude v jihovýchodní polovině území tvořit místy náledí a zmrazky, jinde jen ojediněle.

Výstraha před náledím (nízký stupeň nebezpečí) platí pro Jihočeský kraj (okresy Jindřichův Hradec, Písek a Tábor), Kraj Vysočina, Jihomoravský a Zlínský kraj od pondělí od 18 hodin do úterý do 10 hodin.

Na začátku týdne pokryla sněhová vrstva také Královéhradecko a Českobudějovicko (19.11.2018)


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video