Školu budou chránit strážníci i učitelé

  • 5
Školu na sídlišti Chanov u Mostu budou střežit strážníci. O podzimních prázdninách, které právě začínají, v ní navíc budou zůstávat i někteří zaměstnanci. Vše kvůli nedávnému agresivnímu vyhrožování rozzuřeného otce jedné z učitelek. Následovalo nečekané noční vymlácení dvanácti oken školy.

"Posílení hlídek strážníků je reakcí na incident z chanovské základní školy," konstatovala Alena Sedláčková, mluvčí mosteckého magistrátu. - o incidentu více zde

"Ve dnech volna budeme školu zajišťovat ve dvou liniích - jednak městskou policií, jednak některými zaměstnanci školy."

Incident vnesl do školních tříd strach, který se přenáší i do ulic čtvrti. "Tohle rozhodně není běžné. S takovou věcí jsem se tu ještě nesetkala," upozornila jedna z chanovských učitelek.

"Rodiče přijdou a rozčilují se, občas jim i něco drsnějšího ujede, ale tohle bylo tak agresivní a brutální, že se to naprosto vymyká. Teď se tu bojíme někoho pokárat, aby se něco podobného neopakovalo," dodala učitelka.

S obavou o své zaměstnance a celou školu se její ředitel Miloslav Bajer obrátil dopisem přímo na mosteckého primátora Vladimíra Bártla.

Ten se o zajištění bezpečnosti školy začal okamžitě zajímat. "Stojíme za vedením školy. Ta, i přesto že se nachází v poměrně problematickém prostředí, patří mezi nejlepší mostecké školy," prohlásil primátor.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video