Diskuze

Školní uniformy na vzestupu. Zkoušejí je ve Francii, mají je některé české školy

Francouzský ministr školství na začátku školního roku uvedl, že země začne testovat nošení školních uniforem. Stejnokroje zavedly i některé školy v Česku, byť jsou u nás spíše raritou. Přestože se jejich zastánci shodují, že ulehčují dětem ranní výběr oblečení a vypravování do školy, zároveň připouštějí, že sociální rozdíly mezi dětmi nesmažou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IK

Kdyz jsme se v roce 1989 "prestehovali" do australskeho Melbourne, tak prvni vec co jsme museli detem opatrit do skoly byly uniformy a ucebnice(ty se daly sehnat second hand). Syn sel do 5 tridy a dcera do 3, pochopitelne na statni zakladni skole. Jak se pak oba dostali na dalsi stupen (7 az 12 trida) tak to bylo na jinou statni skolu a zase nove uniformy a kazdy rok nove ucebnice. Nastesti celou tu do u mohla dcera dedit ucebnice po brachovi, pokud nezmenili osnovy. Oba pak uspesne absolvovali university a tam se uz obleceni neresilo. Dnes uz maji sve rodiny A deti (celkem 5 vnoucat ve veku od 10 do 17 let) a tak resi skoly pro deti samy. Nastesti rodicum z obou rodin se profesionalne velice dari, jak se me zene a me v zacatcich ani nesnilo. Nad uniformammi se tady nikdo nepozastavuje a jak napsal autor tak na statnich skolach to maze rozdily a na tech soukromych je to samozrejme prestiz.

0 0
možnosti
ZV

Z34b17y11ň30a 27V74r35b65a

28. 9. 2023 7:34

vždycky si říkám, že uniforma přece není nutná... a pak mi přijde k tabuli borec v teplákách a měním názor

pořád by mělo platit, že do školy se prostě chodí ve slušném oblečení... Bohužel trend se posouvá k buranství i v oblékání.

8 0
možnosti
MM

Tak vlastně - pokud i učitel bude chodit v kvádru, proč ne.

4 0
možnosti
PN