Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Podvedené děti. Jak by mělo vypadat spravedlivé vysvědčení během pandemie

Ministerstvo školství otočilo a žáci teď řeší známky na vysvědčení. „Koronavirové“ vysvědčení má být koktejlem známek z prvních šesti týdnů v roce a z domácích úkolů. Metodika ministerstva však budí otázky, jak bude závěrečná klasifikace v realitě vypadat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Mnoho povyku pro nic. Stačilo by přece neklasifikovat a nechat v platnosti vysvědčení pololetní. Látka zameškaná se dá lehce doučit, jen se nesmí učit zbytečnosti. Nemá cenu diskutovat o složení tříd a pod. Stručně řečeno, když si dám oběd, sním jen maso, přílohy vynechám .Polévku si dám dobrou a okořením ji. Ta je grunt, maso je špunt. Že je to nesmysl? Možná, ale je to řešení. Nevyhovuje to však těm, kteří si ze školství udělali byznys, tvrdě prosazují politické cíle a vědomě zkreslují dějiny.

0 0
možnosti
LK

"Přibližně v tisícovce škol však třetina žáků s učiteli online nekomunikuje a ve zhruba sto školách není do online distančního vzdělávání vůbec zapojena více než polovina žáků. Hlavní příčinou nekomunikace žáků je buď absence IT vybavení, nebo nedostatečné připojení k internetu."

...... na jednu stranu ano, je mi jasné, že jsou případy, kdy děti PC nebo internet fakt nemají, ale že by jich někde byla třetina až polovina třídy? ;-D;-D Ne, sorry, ale tomu prostě fakt nevěřím, to je hloupost...... dnes už mají doma PC s internetem i rodiny s podprůměrným příjmem. Bylo by zajímavé vědět, co je to za třídy (nejsou to ty, kde převažují nepřizpůsobiví, kteří si na tom PC radši paří nějakou online hru, než by se účastnili online výuky? )

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
TA

T44o36m 10A71r85t39e33m80o87n

29. 4. 2020 12:01

25 jsem učil na VŠ, mám syna na SŠ a to co jsem zažil loni i předloni a teď je hrůza. Ano někteří učitelé jsou dobří a umí učit, bohužel je velké množství učitelů, kteří neumí učit, neznají zásady a základy pedagogiky, didaktiky a psychologie, chovají se arogantně, nad jejich názor není, "jsou neomylní", učí blbosti a staré věci a ještě si za tím stojí, zadávají nelogické úkoly, zadávají "obtížné řešení" a ani je neučí, jak úlohu analyzovat a řešit a rovnou je hodnotí jako neschopné. Neučí je systémovému řešení, RVP jsou někdy postaveny špatně, (např. VŠ matiku učí v 2. ročníku SŠ) někteří se chovají protiprávně, někteří dokonce žáky šikanují ....

Možná jsou někteří vyhořelí (ale to je neomlouvá) a hlavně se dopouštějí hrozných vzdělávacích prohřešků na dnešní generaci.

České školství jde do kytek, pokud už tam dávno není.

2 0
možnosti
VV

Tak jako řemeslník musí něco umět, i učitelství je dovednost. Umět dobře nějaký obor není totéž jako ho učit. Je to úplně jiná dovednost.

0 0
možnosti
DK

hmm, jsem asi výjimka, číst, psát a počítat jsem uměl už v pěti letech takže když jsem nastoupil do první třídy tak jsem se nudil jak na pláži

.

v životě mi rodiče s úkoly nepomohli, protože nebylo potřeba - všechno jsem zmákl svojí šachovou inteligencí sám - taky byli dělnického původu a proto jsem se bez problémů dostal až na VŠ, ale v úplném závěru v 1983 jsem už byl líný jako veš, připravoval jsem se na plovárnách a minigolfech a tak jsem bral u státnic pětkrát za 3

.

obě dcery se už potatily a obě posadily v suchým vejšku a tak je vše jak má být - a když my všichni uděláme jak má být, tak je to správné R^

0 1
možnosti
DD

Buďte rád, fakt to tak nemá každý :-/

2 0
možnosti
MM

Mám doma oba případy. Tedy dceru osmačku, která maká a jede ukázkově a syna šesťáka, který klopýtá a něco pošle, něco zapomene poslat, něco odflákne a něco vypracuje s chutí.

Tak za mně by bylo nejlepší hodnotit děti naprosto individuálně. U dcery bych rozhodně pro zohlednění domácí práce byla. U syna bych vycházela z pololetního hodnocení.

2 0
možnosti
LK

No ale pak by zase bylo vůči dětem hodně nespravedlivé, že by někdo, kdo na to doma kašlal dostal stejnou známku jako někdo, kdo se poctivě učil.

0 0
možnosti
AK

To je snůška myšlenek... Myslím, že se toho zas až tak neděje. Jediné co vím, že děti na to budou vzpomínat stejně, jako se vzpomíná na uhelné prázdniny. ;-) A určitě se kvůli vysvědčení nebudou cítit podvedené.

6 0
možnosti
MN

Jak může někdo napsat, že práce na vzdělávání vlastních dětí je zbytečná? 8-o

14 0
možnosti
TN

u nás maj dětičky za domácí aktivitu smajlíky... jestli na vysvědčení neuvidim ohromného smajlíka, tak budu fakt naštvaný;-D

7 0
možnosti
Foto

Vážení rodiče, co si myslíte, že práce dětí doma byla zbytečná, protože se málo odrazí ve známkování: možná je na čase, abyste svým ratolestem vysvětlili, že práce,kterou doma vykonávají, vykonávají především pro sebe, nikoli pro známku. A že to samé samozřejmě platí i pro úsilí vykonávané během školní docházky. Že známka je v každém případě do značné míry subjektivní hodnocení, a že nemusí nutně odrážet vložené úsilí a reálné schopnosti. Zkrátka jsou to jen známky,tak se z toho ne...

22 0
možnosti
PF

To je sice pravda, ale musíte brát bohužel v potaz nastavení systému. Pokud děti většinově od první třídy vidí jako hlavní hodnocení známky, můžete to zejména těm mladším vysvětlovat, ale stejně jim bude v hlavičkách pořád převládat důležitost známek. Některé děti to pochopí až později, když si všimnou, že některé děti dostávají jedničky a umí toho míň než dvojkaři a trojkaři.

0 0
možnosti
MT

A už je zase na co nadávat, mimochodem věta, že se děti učiloy zbytečně mě rozsekala

12 0
možnosti
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Řekni, kde ti muži z Gazy jsou. Otazníky ohledně obětí: násobně více dětí a žen

19. května 2024

Premium V Gaze je problém, na který upozorňovala už Marlene Dietrichová. Teď si s ní notují demografové a...

Češi umějí vyrobit řadu vojenských dronů. Ale armáda o ně nestojí

19. května 2024

Premium Letecká výroba byla v České republice vždy na špičkové úrovni. Menší dopravní letouny, ultralighty,...

Gruzínská prezidentka vetovala „ruský“ zákon. Jde do boje s vládou

18. května 2024  16:55,  aktualizováno  22:06

Gruzínská prezidentka Salome Zurabišviliová podle tiskových agentur vetovala kontroverzní zákon o...

Izraelský válečný kabinet se bortí. Ganc označil Netanjahuovy plány za fanatické

18. května 2024  20:36,  aktualizováno  21:41

Člen izraelského válečného kabinetu Benny Ganc v sobotu řekl, že jeho strana přestane podporovat...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...