Před školami není bezpečno. Před každou školou se stalo mezi roky 2016-2022 v...

Před školami není bezpečno. Před každou školou se stalo mezi roky 2016-2022 v průměru přes 51 nehod. | foto: Petr Topič, MAFRA

Kde je nejvíce nehod. Průzkum odhalil nejnebezpečnější místa kolem škol

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Podle průzkumu společnosti SocGeoStudio pro spolek Pěšky městem, který v letech 2016 a 2022 měřil počet nehod do 200 metrů od základních škol, je na tom s bezpečností pro školáky nejhůře Praha. Tam se stalo v průměru 51,70 nehody na jednu školu. Následují Most, Louny a Varnsdorf s více než 19 nehodami. Další v žebříčku jsou Chomutov, Děčín a Brno s více než 17 nehodami.

V Boskovicích je praktická škola pro děti s mentálním i tělesným postižením či poruchami autistického spektra a hned vedle dětský domov.

Jenže v okolí není žádný přechod pro chodce. Policie ČR jej odmítá povolit, protože hlavní komunikace je prý moc široká. Podobně nebezpečných míst v okolí škol jsou v Česku tisíce.

V Praze ale podle některých názorů dopravní situaci zhorší nová vyhláška magistrátu. Ta totiž bez náhrady ruší orientační směrové značení do institucí, firem, k lékařům, na sportoviště, do obchodů nebo restaurací.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video