Skleník v Troji bude přeci jen dokončen

Praha - Rozestavěný skleník Fata Morgana v Pražské botanické zahradě bude dokončen. Po bouřlivé diskusi o tom rozhodli pražští zastupitelé. Ti uvedli, že dosavadní výstavba nebyla uspokojivá. V polovině září budou proto chtít návrh na vyvození osobní odpovědnosti za tento stav. Konkrétní odpovědnost bude posuzovat odbor auditu a kontroly magistrátu, který zastupitelstvu vypracuje zprávu.

Při hledání vinníků padlo jméno náměstka primátora Petra Švece a ředitele zahrady Jiřího Haagera. "Připadám si jako ve špatném  divadle," oponoval Haager. Podle něj se vedení zahrady snažilo situaci zachránit, a nyní je vše v pořádku.

V diskusi ale vystoupili i architekti skleníku,kteří ze špatných změn v projektu obvinili zahradu. Petr Švec (ODS) poznamenal, že na začátku nebyly k dispozici podklady, aby bylo možné cenu skleníku určit.

V  další výstavbě nebude pokračovat botanická zahrada, ale odbor městského investora. Stavební firma by měla být vybrána v soutěži. Radní mají také hledat další zdroje peněz, aby investici neneslo v plné výši město.

Unikátní skleník by měl být úplně hotov příští rok, využíván by však mohl být už letos.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video