Diskuze

KOMENTÁŘ: Nový bodový systém má přinést ráj na silnici. Problém je však jinde

Za normálních necovidových okolností by to bylo téma číslo jedna. Do Sněmovny míří novela přísnějšího bodového systému, který by měl být metlou na neukázněné řidiče. Platit má od příštího roku. Cíl bohulibý.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Možná by ale bylo na čase udělat i jiné úpravy. Například zvýšit maximální rychlost mimo obec na sto km/h. Dnešní, ale vlastně i včerejší auta to bez problémů zvládnou. a řidiči také, neboť takovou rychlostí už delší dobu jezdí. Aha, jasně, vybralo by se méně pokut...

0 0
možnosti
RH

R98a89d68e82k 47H35o77l40í26k

15. 2. 2021 19:13

Na jiném místě článek, jak se u nás provozují autoškoly....zpřísnění bodového systému k tomuto působí poněkud komicky...

0 0
možnosti
MN

M39i50l81o46š 76N82e49r95a24d

15. 2. 2021 18:25

Každé zpřísnění má krátkodobý a dlouhodobý dopad. V tomto případě krátkodobě poklesne počet bezvýznamných přestupků jakými je překročení rychlosti o pár desítek kilometrů v hodině a tím dlouhodobým důsledkem bude značný nárůst počtu řidičů ujíždějících hlídce a s tím spojené skutečné ohrožení ostatních účastníků silničního provozu. Nejvíce problémů nám vždy nadělali pachatelé dobra a jejich dobrými úmysly bývá dlážděna cesta do pekel.

5 0
možnosti
RM

Smažky budou stejně jezdit bez řidičáku a nic se s nimi neudělá, a to bez ohledu na výšku sankce, není jim co vzít.

5 0
možnosti
Foto

Bodový systém má snížit úmrtnost na silnicích, ale všichni víme, že tomu tak není. Tento nesmysl je potřeba zrušit. Řidiči čumí na tachometr a ne před sebe atd. Statistiky uvádí, že nejčastější příčina DN je nedodržení bezpečné vzdálenosti. Co kdyby naše policie začala tyto přestupky konečně řešit. Stačí jedna cesta po D1 a máte babu na nárazníku coby dup. Ale lepší je mít Měšťáka s tyčkou na které je rychlostní kamera v křoví, pod maskovací sítí a vybírat do kasičky obce. K A T A S T R O F A.

0 1
možnosti
LN

Řidič, který čumí na tachometr, by měl odevzdat řidičák. Stejně tak, jako zpětná zrcátka, je tachometr kvůli letmé informaci a stačí na něj občas mrknout. Ano, bezpečná vzdálenost je to, co bohužel není stíháno.

2 0
možnosti
VB

Nejlepší je nedělat nic?

Strategie bezpečnosti na silnicích musí být založena na myšlence, že překračovat pravidla není „cool“ a kdo se něčeho takového dopouští, je obyčejný křupan, je směšný, je kašpárkem. Posměch a pohrdání okolí bolí daleko více než dvoutisícová pokuta nebo odebrané body.

V minulosti něco podobného proběhlo. Pamatuji si, jak se celebritky a polobritky chlubili, že trasu Brno-Praha zvládnou za 1:30 hod. Potom najednou zlom, již to nebylo módní.

Silniční piráty je třeba zesměšnit, tj. nesnažit se působit přímo na ně, protože to je z 99,99 % zbytečné, ale vzbudit nevoli a posměch vůči nim v okolí.

Podlomit jejich sebehodnocení a to je to, co každý člověk považuje za nejcennější.

1 0
možnosti
MS

A jak byste na věčně rozkopané D1 chtěl zvládnou Brno-Praha za 1:30 hod? Leda že byste si půjčil létající auto od Fantomase. Jestli spíš právě to nebude důvod, proč se tím ty celebritky již nechlubí.

Nemyslím si, že nějaké zesměšňování pirátů by k něčemu pomohlo.

0 0
možnosti
JM

Už část posledního odstavce

(Vždyť třeba telefonování za jízdy s mobilem u ­ucha je pokutováno ztrátou bodů už nyní – a postavte se na libovolnou křižovatku a uvidíte, jak je to s dodržováním pravidel.)

ukazuje, že autor dosud nepochopil, že body se neodečítají, ale přidávají.

2 3
možnosti
LN

Sám víte, že není důležité, kterým směrem se opatření pohybuje. Tedy jestli se odečítá z nějakého počtu, nebo jestli se jen sčítá. Vyjde to nastejno, že?

1 1
možnosti
LV

Ráj na silnici by nastal, kdyby žádný bodový systém neplatil :-P

4 1
možnosti
MN

Slušný alibismus. Není to ani bohulibý cíl, ani nic jiného, jenom se prostě zvedá taxa. Kdo ten zákon navrhuje, kdo ho podporuje a kdo ho odhlasuje? To jediný je podstatný. Podle mě si nikdo neplatí policii za to, aby vybírala pokuty za domnělé přestupy a překročení rychlosti je přesně ten případ. Policii si platíme, aby zakročila když je potřeba, ano - nedá se to ideálně vykázat ve statistikách, ale když jde do tuhého tak to poznat jde.

2 2
možnosti
LK

Pokud se vy naopak domníváte, že to přestupek není, tak to platit nemusíte a můžete to poslat do správního řízení ..... tam se ukáže, jestli byla správná domněnka vaše, nebo policisty ......

1 0
možnosti
PP

P94e66t86r 35P24a45ž77o12u77t

15. 2. 2021 16:54

No jo už zase ta rychlost. Rychlost nezabíjí, ale blbost ano. Ročně najezdím kolem 30 000 km v Česku a Německu a opravdu se nedá říci že jezdím pomalu neb ručička tachometru překračuje hodnotu 200 km/h poměrně často a světe div se bez jediné nehody. Pokud řidič umí řídit, zná trasu kterou jede a má auto které je pro vysoké rychlosti vhodné a technicky v pořádku není žádný problém v tom jezdit nad rychlostní limity. Bohužel spousta řidičů jezdí rychle bez toho aby k tomu měla schopnosti nebo vhodný automobil, zde se už ovšem jak jsem říkal na začátku nedá mluvit o tom že zabijí rychlost, ale blbost.

9 7
možnosti
JJ

Samozřejmě, že zabíjí i rychlost.

1 3
možnosti