Senátorova nehoda je promlčena

  • 15
Bez určení viníka skončilo vyšetřování nehody, kterou podle původních poznatků policie zavinil plzeňský senátor Richard Sequens (nezávislý) u Rudné u Prahy. Úřady nedokázaly v roční lhůtě označit viníka. "Případ skončil u ledu," řekl Karel Lukeš z plzeňského magistrátu.

Senátor jel loni 13. července se svým opelem po vedlejší silnici a nedal přednost autu jedoucímu po dálničním přivaděči.

Do vozu senátora narazila Alfa Romeo Antonína Bernhardta z Prahy. Senátor utrpěl těžký otřes mozku. Policisté za viníka označili politika a případ chtěl šetřit odbor dopravy pro Prahu-západ.

Senátor však požádal, aby byl případ převeden na odbor dopravy na plzeňském magistrátu. Tam úředníci dospěli k závěru, že nehodu zavinili oba řidiči. Využili k tomu posudek, podle kterého jel Bernhardt větší než povolenou devadesátikilometrovou rychlostí.

Oběma řidičům udělili pokutu 3,5 tisíce korun a tisíc korun za náklady správního řízení. Bernhardt protestoval a tvrdil, že senátor využil svého politického vlivu, aby vyšetřování ovlivnil. Ten to odmítl.

Bernhardt se pak odvolal ke krajskému úřadu, který verdikt magistrátu zrušil. "Nebylo prokázáno, že jeho rychlost souvisela s nehodou," řekl šéf odboru dopravy krajského úřadu Jaroslav Vejprava.

Magistrát však už nestačil zareagovat. Roční lhůta k uzavření přestupku uplynula. A co na to senátor? "Nikdy jsem neměl snahu řízení manipulovat. Respektuji rozhodnutí úřadů, i pokutu jsem zaplatil. Vyčkám oznámení, jak řízení skončilo. Pak se vyjádřím," řekl.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video