ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

POLITICKÝ DIÁŘ: Referendum o vládě je tady. Nebo ne?

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Šéfové hnutí ANO Andrej Babiš a SPD Tomio Okamura vykřikují, že letošní senátní a komunální volby jsou referendem o vládě. Představitelé pětikoalice jako lídr Pirátů Ivan Bartoš či šéf hnutí STAN Vít Rakušan oponují – jde prý o vysvědčení za práci regionálních starostů a zastupitelů, kteří s velkou politikou nemají co do činění, píše zástupce šéfredaktora MF DNES Petr Kolář.

Jak říkával sir Humphrey Appleby v seriálu Jistě, pane ministře, to pravda je i není. Respektive pravdivé a zároveň nepravdivé jsou pohledy obou stran výše uvedené přestřelky.

Komunální klání totiž představuje i v rámci všemožných voleb zajímavý úkaz. Vítězem totiž může být kdokoli, stejně jako poraženým. Klíčová je vždy interpretace. Komunální volby totiž nabízejí řadu kritérií, podle kterých lze výsledky posuzovat. A to by nebylo, abyste si z nich nedokázali vybrat alespoň jedno hledisko, podle kterého bude vaše partaj úspěšná.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video