Diskuze

Sobotka: Vláda, která amnestuje tuneláře, nemá právo na existenci

Rozsah amnestie má zakrýt milost pro úzkou skupinu vyvolených, o něž jde doopravdy, má podle šéfa ČSSD Bohuslava Sobotky podezření jeho strana. "Odpovědnost za amnestii převzala podpisem Petra Nečase vláda. Vláda, která amnestuje tuneláře, nemá právo na existenci," zdůvodňuje Sobotka v rozhovoru pro iDNES.cz rozhodnutí hlasovat o nedůvěře vládě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

...Ať žije Dluhoslav a celá levice...!!!...myslí to snámi dobře a jde jí jen o blaho obyčejných lidí...!!!...nebo že by ne? - viz. prosincová debata o platech -

...Nevím, proč bychom měli solidaritu projevovat jen my, tvrdil poslanec ČSSD Šincl

"Nevím, proč bychom solidaritu měli projevovat jen my a sami k sobě," řekl ve Sněmovně před hlasováním sociální demokrat Ladislav Šincl. A jeho vystoupení část Sněmovny tleskala. Ale při konečném hlasování zákon o 5 hlasů neprošel.

Šincl se před tím vysmíval návrhům Kateřiny Klasnové z Věcí veřejných a Heleny Langšádlové z TOP 09, podle nichž by se i politici měli podílet na solidaritě společnosti a nezvedat si příjem. Obě poslankyně chtějí, aby byly příjmy politiků zmrazené až do konce roku 2015....Rv...

1 0
možnosti

P22a66v16e55l 53Z29i64k26a

6. 1. 2013 21:23

Sobotko,proč jsi neřval o tunelářích, když tvůj kamarád Gross za poskytnutí státní dotace přes miliardu Chrenkovým železárnám zkasíroval 80 milionů čistého????  Proč jsi tehdy nepoložil vládu? To byl megatunel a ted tlučeš hubou. Jdi někam normálně pracovat - ještě jsi mimo parlament nikde nědělal!!!!!

3 0
možnosti

P37e84t59r 53W17o93l66f

6. 1. 2013 13:11

.ústava to jasně říká v článku 63 a odstavcích 3 a 4

(2) Prezidentovi republiky přísluší vykonávat i pravomoci, které nejsou výslovně v ústavním zákoně uvedeny, stanoví-li tak zákon.

(3) Rozhodnutí prezidenta republiky vydané podle odstavce 1 a 2 vyžaduje ke své platnosti spolupodpis předsedy vlády nebo jím pověřeného člena vlády.

(4) Za rozhodnutí prezidenta republiky, které vyžaduje spolupodpis předsedy vlády nebo jím pověřeného člena vlády, odpovídá vláda.

3 0
možnosti

Celkem rozumná řeč od tohoto socana. Má pravdu zejména v tom, že celá amnestie je zřejmě bouda na osvobození pár vyvolených anebo na zabělení této temné éry privatizace. Velký Guru na Hradě přece nemůže snést, jestli se ve společnosti a zejména u soudů přežvykují "nějaké drobnosti" v řádu miliard z dob jeho úspěšného ekonomického půsbení v čele vlády.

15 2
možnosti

Nic jiného neumí trrapáci!Kdyby byli co k čemu,navrhnou zákony,které by nekřičeli podrazáctvím na vládu a zároveň,!! třeba soudcům ,policii,státním zástupcům zavařili,kdyby soudili člověka víc než šest roků!!!;-)

4 19
možnosti

J94i63ř82í 82N33o21s45e46k

5. 1. 2013 17:12

vaše duševní pochody mi zůstanou záhadou....asi jsem blbej....:-)

11 2
možnosti

Když u nás stačí k vyhlášení amnestie, aby president zavolal premiérovi a je hotovo. Proč ten údiv?[>-]

16 1
možnosti

Tak-že,sockomunistickému senátu nepomohlo protlačit omezení,presidenta!Je vidět ,že je senát i s jejim předsedou odborů Štěkem zbytečný!Proč by jim pomáhal premier,kterého se snaží každou chvílku utopit na lžičce vody!,?;-D

3 17
možnosti

Největší chyba současného systému je ta, že pokud se nevole občanů zvedne natolik, že už to není únosné, nemůžou sami občané vládu svrhnout. A že můžeme demonstrovat a stávkovat? Tomu se tihle sígři jenom smějou a vždycky vyčkají než to lidi přestane bavit, demisi sami nepodají.

16 7
možnosti

Verte, ze az se zvedne vetsina obcanu a pujde demonstrovat, zadna vlada to neustoji.

Ale zaroven nemuzete cekat, ze pri nejake trapacke akci, kdy se sejde treba 20-50 tisic obcanu padne vlada. Uvedomte si, ze 50 tisic je 0,5% obcanu. Co by takova skupinka chtela? Pad vlady kvuli skupince na piknik? To bychom meli novou vladu co tyden. V lete i dvakrat.

13 7
možnosti

Buhušu,proč ti cokoliv řekneš nějak nevěřím?Jako financ jsi napráskal největší dluhy.Bráníš se vůbec vzít do úst jméno Zeman a zapomínáš na hřbet,po kterým jsi šplhal do politiky.Jako předseda politické strany jsi nepřesvědčivý.Možná by jste se k sobě hodili s Fischerem do statistického úřadu,ale ne do politiky.

21 20
možnosti

Tak se jasně vyjádří o co ti vlastně jde. Chceš aby i v příštím volebním období pokračovala shodná vláda ODS,TOP,LIDEM a pokud ano tak tvému příspěvku rozumím a pokud ne tak jen plácáš nesmysli a nevíš co vlastně chceš.

20 10
možnosti
Foto

vlada ktera amnestuje? amnestoval prezident a nikoliv vlada...

sorry, ale radeji ODS, TOP09 atd.. kteri sice delaji keks za keksem nez populistickou a mozna jeste vic zkorumpovanou CSSD plnou kmotru a klientelismu, ktera si pritakava s komunistama a mluvi jak se ji to zrovna hodi. Kdyz si vzpomenu na Paroubka, Spidlu, Grosse (ktery si uziva na Floride), tak se mi jezi vsechny chlupy na tele... nebo jsme uz zapomeli?

15 22
možnosti

Nemáš tak úplně pravdu, spolupodepsal Nečas a na amnestií se podílel i Blažek co by ministr spravedlnosti. Ještě by mně zajímalo čím ti ublížil např. Špidla, nebylo si snad myslíš, že Špidla také patřil mezi kmotry. Pokud si to myslíš tak jsi zamindrákovanej zmodralej nepolepšitelnej hňup.

19 14
možnosti

Poslední dobou tak akorát prská.

Přitom sám coby ministr financí téhle zemi nepomohl ani trochu. :-/

15 19
možnosti