Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Nemocným mohou Duškova slova ublížit. Tohle už je za hranou, říká lékařka

Slova herce Jaroslava Duška v rozhovoru s podcasterem Čestmírem Strakatým o rakovině pobouřila kromě veřejnosti také doktory. Podle Duška je rakovina „volbou lidí, kteří nenávidí život“. Lékařka interní medicíny a zakladatelka neziskové organizace Loono Kateřina Šédová v rozhovoru pro iDNES.cz říká, že kvůli takovým názorům mohou někteří lidé potřebnou léčbu zbytečně odkládat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TZ

A CO? NECHTE DUŠKA ŽÍT.

1 2
možnosti
Foto

Tak zakažme lidem vyjadřovat se k věcem ke kterým nemají vystudovaný příslušný obor a na internetu konečně zavládne ticho Ne vážně, nemyslím že by toto vyjádření mohlo někomu ublížit, neboť to není vyjádření odborníka a jako takové je to třeba brát. Podobných vyjádření jsou na netu mraky, mnohdy podstatně horších, a nikdo se kvůli tomu nehroutí.

2 1
možnosti
PH

Smutné je jen to, že lidé dávají závěry jen po po přečtení titulku nebo jedné věty vytažené z kontextu. A to nejenom v tomto tématu.

Nikoho neobhajuji, jen je třeba pochopit celý kontext. I já zastávám názor, že západní medicína lečí pouze symptomy a nejde do hloubky problému a toho, co ho způsobuje. Málo se bere v úvahu přesně: prostředí, kde a jak žijeme/žili, co jíme, co přijímáme z okolí....atd.

Lidem se nelíbí myšlenka, že jsme zodpovědni nejenom za to, jak ovlivňujeme svoje zdraví a dokonce i zdraví ostatních, že je lepší to zavrhnout že?

5 2
možnosti
JO

J13i95ř95í 16O71p83l62t

21. 7. 2023 9:10

někdo kouří a dostane rakovinu, někdo kouří a nedostane ji, někdo nekouří a dostane ji, někdo nekouří a nedostane ji. to prožívání není výraz zlomyslnosti nebo přízně světa, ani náhody, ale výraz následků jeho činů z minulosti, které prožívá. když dnes kouří a nedostanou rakovinu, tak ho před ní chrání nějaký v minulosti vykonaný dobrý čin. pokud dnes nekouří a dostane rakovinu, tak ji vyvolal v minulosti vykonaný špatný čin. naivita některých lidí se podobá tomuhle: oni zapálili stoh slámy, popálili se, přidusili se a upadli do bezvědomí. za pár dnů se probudili v nemocnici a na nic si nepamatují, jen prožívají bolest z popálenin, prohlíží si svoje popáleniny, nechápou jak k nim přišli a hořekují "proč já?", "za co?", "copak v tomhle světě neexistuje žádná spravedlnost?".

0 0
možnosti
JF

Nevěřím tomu, že by Dušek své výroky myslel nějak zle, spíš se neobratně vyjádřil. Je však rozhodně jeho chyba, že to nechal takto uveřejnit.

Pravdou však je, že lidé co kouří, fetují nebo chlastají si dobrovolně volí cestu a jdou rakovině či jiným nemocem naproti.

1 1
možnosti
IU

Pan Dušek měl právo, si před zveřejněním článek zkontrolovat, příp. upravit. Takže buď souhlasil, nebo mu to bylo jedno. V každém případě to, co vyslovil, je zrůdné.

7 1
možnosti
JF

J10i14ř14í 90F34o74u19s

21. 7. 2023 6:08

Aaa hysterka v akci. Dušek je obětí vlastního strachu z rakoviny, umřeli mu na ni oba rodiče, tak si vytvořil sebeobranu vírou, že když bude pozitivní, nikdy rakovinu nedostane. Je obětí svého mozku, jako my ostatní.

Šédová je ovšem parazit, který se rozhodl vytřískat z toho nějakou tu slávu.

1 2
možnosti
AJ

Pana Duška já osobně nemusím. Přesto, dělat z něj zrůdu a potenciálního vraha nemocných je podle mne naprosto mimo.

Dobrovolně kourime, pijeme alkohol, sladké nápoje, žijeme ve zlobě a stresu, jíme éčka a chemikálie, stříkáme si sajrajty i na vlastní stromy, pojídáme léky jak lentilky místo změny životního stylu, a pokud onemocnime, budeme se zlobit na - Duška, že hlavně nepreferuje a nepropaguje třeba chemoterapie? Duškova nebezpečnost světu se do statistiky ani nevleze. A třeba takové lékařské intervence tam silně zastoupené budou. Tedy jsou. Naprosto seriózně třeba jako jeden z možných důvodů vysokých nadumrti v UK u nemocných kardiovaskulárních a cerebrovaskulárních nemocí.

Jinak, koho téma poškození během léčby zajímá, tak zde třeba odkaz na jednu práci konkrétně k poškození v nemocnicích.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://theses.cz/id/28m428/Podmanicka_Ivona_Poskozeni_pacienta_ve_zdravotnickem_zari.pdf&ved=2ahUKEwjRyZ6w7p6AAxUIh_0HHZvxCRIQFnoECCsQAQ&usg=AOvVaw2l-RDpdqxEK-WD8rgSO1wy

4 1
možnosti
JJ

J14a98n 93J53a60h41n

20. 7. 2023 23:38

A vo to mu jde, a vo tom to je. Váš doktor Pitkin.

0 0
možnosti
MD

Je všeobecně známo, že Dušek je herec a není doktor. Je všeobecně známo, že věří na esoterické věci jako karma a převtělování duší. Za hranou je tenhle hon na Duška a ne ta jeho slova, která přináší alternativní pohled na věc těm, kterým klasická medicína nedokáže plně pomoci.

Je zajímavé, že si tu v diskuzích stěžují jen moralisti z řad příbuzných a samozvaní soudci z lidu, ale nenapsalo tu moc těch opravdu nemocných lidí, jestli je Dušek nějak ranil. Nebo je rakovina duševní nemoc, že se tu někdo vyjadřuje jménem nemocných, jak jim to ublížilo? Ti, kterým utíká čas, o tom spíš přemýšlejí a nepořádají mediální hony na čarodějnice.

Ministr zdravotnictví by měl zejména pracovat na změně celého zdravotního systému, aby byl efektivnější a lidem se finančně vyplatilo věnovat se více prevenci, což se pak finančně vyplatí mnohonásobně i státu. To by zachránilo i spoustu životů. A doktoři by se měli spíš věnovat osvětě a dalšímu studiu. Kolika lidem asi ublížili čajem s umělým sladidlem, který se desítky let podává denně ve všech nemocnicích....

4 1
možnosti
ZW

Ano, klidně si udělejte poznámku, že mě konkrétně to vadí - a to hodně. Na rakovinu zemřela moje maminka, když mi bylo jedenáct. A to, že tady někdo tvrdí, že umřít vlastně chtěla ona sama, že tedy nechtěla svého syna vychovávat a vidět mě růst, je zkrátka velmi osobní.

3 0
možnosti
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

„Jen jsem bral peníze. Na loď chtěli oni.“ Jak BBC našlo iráckého pašeráka lidí

11. května 2024  19:08

Sedím v iráckém nákupním středisku tváří v tvář jednomu z nejnechvalněji proslulých pašeráků lidí v...

Rumunsko vozí gastarbeitery z Asie, lepí tak díry po vlastní migraci

11. května 2024

Premium Východobalkánská země to dělá chytřeji než západ Evropy: jde o gastarbeitery na smlouvy, nikoliv o...

Polární záře, potíže s komunikací. Zemi zasáhla obří geomagnetická bouře

11. května 2024  10:15,  aktualizováno  18:50

Zemi zasáhla v pátek geomagnetická bouře nejvyššího stupně, uvedl americký Národní úřad pro oceán a...

V kulturistice jsem srdcařka. Hejtři mi pomohli k popularitě, říká Mikulcová

11. května 2024  17:56

Seriál Ke kulturistice se Věra Mikulcová dostala náhodou, když jí lékař řekl, že je obézní a musí...