Roxy po rekonstrukci otevírá své brány

Staré Město - Na deset dní utichl klub Roxy v Dlouhé ulici, až dnes se do něj znovu vrátí kultura. "Trošku jsme rekonstruovali, ale teď je klub připravený na nové, zase o něco kvalitnější akce," tvrdí produkční David Urban. K Roxy patří hlavně taneční hudba. První zajímavou událostí bude dnešní house party Popelka, jejímž rezidentním DJem se stává Tvyks. "Vadí mi, že Popelka byla zatím akcí pro -náctileté holčičky," řekl v rozhovoru pro server techno.cz. Proto Tvyks chystá změny: "Vstup bude mít zdarma nejen prvních sto děvčat, dostane se taky na opačné pohlaví. Rád bych také lákal na neokoukané DJské tváře. Dnes to bude košický DJ Martin Haberland, který v Čechách hrál teprve dvakrát, ale na Slovensku patří mezi nejlepší na houseové scéně."

David Urban upozorňuje i na novou twostepovou noc Big Time, na jejíž premiéře vystoupí 22. ledna anglický projekt London Dodgers. "Two-step je veselá taneční hudba se spoustou zpěvu," vysvětluje.

Zajímavý zahraniční host vystoupí i v rámci akce Climax příští sobotu. "Justin Robertson hrál v Lionrock, jedné z nejzásadnějších britských kapel na taneční scéně," přestavuje Urban.

Pondělí a čtvrtky patří živým koncertům. Pravidelné pondělní večery Free Mondays jsou zdarma a vystupují na nich objevy domácí scény. Na 27. březen chystá Roxy velký koncert skupiny Transglobal Underground, která těsně před tím vydá album Hey Boss, Food Corner.

V klubu by se měla zvednout i úroveň divadelních představení. "Dramaturgie je rozdělena do tří řad," popisuje organizátor Ondřej David. Soustředí se na alternativní divadlo, projekty tanečního divadla a činoherní představení mimopražských scén. Jednou z lahůdek bude avantgardní představení Ty, který lyžuješ ostravského Bílého divadla (28. února). "Vystupuje v něm šest zcela nahých performerů kolem čtyřicítky na lyžích," láká David.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video