ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Pozor na platnost řidičáků. Na nové už se stojí ve frontách, úřady jsou zavalené

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
V roce 2023 skončí platnost 875 tisíců řidičských průkazů, což je v porovnání s předchozími lety rekord. Podle nejnovějších srpnových údajů jej do konce roku zbývá vyměnit ještě 415 tisícům lidí. Magistráty jsou i nyní během léta zavalené žadateli o výměnu, podle ministerstva dopravy však hrozí největší nápor na úřadech na podzim a koncem roku. Stejně si ale řidičský průkaz nejspíš všichni vyměnit nestihnou.

„Kapacita registru řidičů je dlouhodobě zcela vytížená a nepozorujeme snížení zájmu během prázdninových měsíců,“ sdělila MF DNES mluvčí brněnského magistrátu Anna Dudková. „Náš registr řidičů pracuje na plné obrátky, jsou dny, kdy je čekajících více, ale daří se je postupně odbavovat,“ potvrdil mluvčí magistrátu Karlovy Vary Jan Kopál. Města apelují opakovaně na řidiče, aby výměnu nenechali na poslední chvíli. „Vyzývali jsme občany, aby si to vyřídili už během roku, protože si ušetří čekání ve frontách v prosinci, kdy se na to vrhnou všichni,“ dodal Kopál.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video