Diskuze

Pozor na platnost řidičáků. Na nové už se stojí ve frontách, úřady jsou zavalené

V roce 2023 skončí platnost 875 tisíců řidičských průkazů, což je v porovnání s předchozími lety rekord. Podle nejnovějších srpnových údajů jej do konce roku zbývá vyměnit ještě 415 tisícům lidí. Magistráty jsou i nyní během léta zavalené žadateli o výměnu, podle ministerstva dopravy však hrozí největší nápor na úřadech na podzim a koncem roku. Stejně si ale řidičský průkaz nejspíš všichni vyměnit nestihnou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J21i36ř62í 42H60u89d30e29c

7. 8. 2023 20:00

Naprosto zbytecna byrokracie...Zruste nesmysl s neustalym obnovovanim a muzete propustit x uredniku..

3 0
možnosti
PN

A kde vezmu fotku, když si požádám online?

0 0
možnosti

Pokud máte v posledních asi tak 3 letech vydaný OP, pas nebo ŘP měl byste mit fotku v databázi. Pokud jí tam nemáte, je potřeba se objednat na úřad, aby Vás úředník vyfotil. Pak tam ta fotka bude pro další doklady.

0 0
možnosti
Foto

úřady si vymýšlejí činnost a potom brečí že mají hodně práce

3 0
možnosti
TS

T64i43b28o34r 43S13u72l49o

7. 8. 2023 18:41

Když člověk často zajíždí mimo ČR, tak tu fyzickou formu všech dokladů stejně bude potřebovat. Takže zatím je tato digitalizace stejně k h...u.

0 0
možnosti

Portál občana mi poslal upozornění na konec platnosti řidičáku. Podal jsem žádost o nový online. Když došla informace o možnosti vyzvednutí, objednal jsem se na přesný čas. Dorazil jsem na úřad a strávil jsem tam přesně 3 minuty. Nechápu, proč se někdo vyžívá v tom, že nejdřív stojí hodinu a čtvrt frontu na podání žádosti. Potom s úřednicí vyplňuje 10 minut žádost. A za 3 týdny si vystojí další hodinovou frontu na vyzvednutí. Přitom objednání na čas se dá udělat přes počítač i přes mobil.

12 0
možnosti

Presne tak, ja pouze zapomel na upozorneni z PortaluOvcana, tak jsem si zazadal o zrychlene vydani (placene).

0 0
možnosti
Foto

Řidičák i OP mám neustále v jedné kapsičce. Nijak mě netrápí, že jsou to dvě kartičky.

0 5
možnosti
LO

Pres Portal obcana je zadost hotova za par vterin, vetsina bank uz nabizi bankovni identitu. Je skoda ze to lidi vice nevyuzivaji. Kazdy nadava na digitalizaci, ale kdyz je nejaka agenda nachystana, tak se skoro nevyuziva.

9 0
možnosti
Foto

Bankovní identita je mi na nic, když nemám českou banku.

0 6
možnosti