Diskuze

Revizoři budou moci od dětí požadovat kontakt na rodiče, umožní to novela

Novela silničního zákona chce umožnit revizorům, aby mohli požadovat od nezletilých kontaktní údaje jejich zákonných zástupců. Podle dopravců by to mohlo zabránit vzniku několikaletých dluhů, které děti pronásledují do dospělosti. Úprava zákona také mění pravidla pro taxislužby.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LO

Zase jsme pozadu..O REVIZORECH, kteří by chtěli po určitých "prací přetížených etnicích" placení v MHD, potažmo kontakt na rodiče už natočili v USA filmy..

SYLVESTR, ARNOLD, STADHAM, WILLIS..CHUCK NORRIS(i toho dají!!) atd..

.."POSTRADATELNÍ"

0 0
možnosti
Foto

M44í58r84a 20K26l75a77s

21. 11. 2019 23:06

Ale to je celkem běžné. Policie se volá u dospívající bez průkazu celkem běžne.

0 0
možnosti
PD

P26e97t65r 54D39r12a91p48a65l

22. 11. 2019 6:31

ta se volá proto, že má to oprávnění nezletilého prolustrovat.

0 0
možnosti
KH

já bych to zpřísnil o to, aby děti vydaly i klíče od domu/bytu. aby si revizor pěkně ty rodiče při příchodu z práce vychutnal. současně by rodiče meli mít povinnsot odevzdat občanku a předat hesla k bankovnímu účtu. to by tak pro začátek mohlo stačit.

0 3
možnosti
LO

Pokud dnes jsou schopni zjistit totožnost dítěte (aby mohli po letech dluh nabubřelý o různé poplatky vymáhat), tak jsou i dnes schopni zjistit jeho rodiče či zákonné zástupce.

0 3
možnosti
RJ

Asi jste to, jako mnozí jiní zde, nepochopila. Dopravní podnik nemůže zjistit rodiče dítěte. Policie mu to neřekne a zeptat se dítěte nesmí. Má akorát udaje toho dítěte, protože jim je řeklo. Na to se totiž zeptat revizor smí.

3 0
možnosti
PK

Naprostá většina téch pokut je za zapomenuté karty. To bych nepokutovala vůbec, nebo varianta MHD pro děti zdarma. MHD je stejně veřejná služba.

1 2
možnosti
SH

V Ostravě je možné doložit zpětně zapomenutou kartu a "pokuta" je pak jen nějaký administrativní poplatek do 50kč, přesnou částku nevím.

0 0
možnosti
JK

J16a57n 85K46o89h13l

21. 11. 2019 21:37

V diskuzi tady lítá spousta blbostí. Občanky dnes mohou mít i děti, a v budoucnu je mít budou i povinně. Pak nebude se zjišťováním totožnosti problém, kontrolor si pouze načte občanku a najde rodiče v registru. Druhá věc je, kdo to z těch lidí dostane. Hlavně těch, co bydlí po úřadech..

0 4
možnosti
RJ

Kontrolor dopravního podniku opravdu nemá přístup do registru obyvatel, aby dohledával něčí rodiče.

To může jenom policie a některé úřady a musí k tomu mít zákonný důvod, nemohou se tam "jen tak mrknout", musí žádost o konkrétní informaci doplnit informací proč.

4 0
možnosti
FZ

Děti nechť raději předají kontakt na svého právního zástupce.

0 0
možnosti
LK

L95u90k25á96š 86K41ř96í27ž

21. 11. 2019 21:05

A k čemu je to dobré, když revizor nebude mít žádnou možnost jak ověřit, jestli mu dotyčný nezletilý nelže? Jestliže si dítě může klidně vymyslet falešné údaje rodičů, tak je ten zákon jen další nesmyslný paskvil.

7 0
možnosti
RJ

Většina dětí to normálně revizorovi řekne. Machra dělají kluci akorát ve třídě před kamarády, ve skutečnosti je málokdo pod 15 tak protřelý, aby s kamennou tváří lhal "úřední osobě".

Jenže dnes se ten revizor ani NESMÍ zeptat. O to jde.

0 0
možnosti
DD

A co nezletilí, kteří mají spolu s rodiči adresu trvalého pobytu na obecním úřadě???

0 0
možnosti
MK

Tak z těch nic tak jako tak nekouká...

0 0
možnosti
OB

To znamená,že rodiče,někteří,začnou vtloukát svým dětem,aby neřekly nikomu své pravé jméno,ale nějaké,které si vymyslí.

2 0
možnosti