Diskuze

Ze studentek sálá vůle bojovat o vysoké pozice, říká rektorka Králíčková

Na začátku února stanula v čele Univerzity Karlovy poprvé žena. Je jí lékařka Milena Králíčková, která tak prolomila pomyslný skleněný strop. Na škole chce nyní nastavit rovnost příležitostí nebo vytvořit funkci univerzitního ombudsmana. „Jestli si žena troufne usilovat o vyšší pozice, souvisí i s tím, zda ji v tom podporuje okolí,“ říká.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Zavání mi to feminismem.

2 0
možnosti

V85a77š53e28k 61Ř75í45h40a

17. 7. 2022 12:46

No jo když my dnes už nemáme vedoucí posty jako logický vývoj předchozí pidi práce, kvůli které studujeme a která nás baví. My je dnes chápeme jako automatický nárok za vzdělání kurzy a a různá nesmyslná školení.

Bohužel proto se pak dotyční nemohou divit, že je má zbytek lidi u...?... Je to jako za komunistů jen tehdy ta školení byla na VUML dnes na nějakém pofiderním americkém institutu Švejnara.

2 0
možnosti
Foto

P61e41t17r 88H91l60o74c66h

17. 7. 2022 10:39

Další pipina na válečné stezce co se cítí utlačována. ;-D

2 0
možnosti
Foto

Dříve polovina holek, po ukončení ZDŠ (ZŠ,) končila jako švadleny a druhá půlka se rozprchla po učebních oborech, z toho počtu pak15% studovala většinou humanitní obory. :-):-)X Dnes je to podobné, akorát ze švadlen se staly vystudované "odbornice" inženýrky na regionální rozvoj.....no, ;-D inženýrky.

4 2
možnosti

V59a50š34e89k 31Ř73í87h55a

17. 7. 2022 12:48

Technickà universita v Liberci, kde studují ty švadlenky funguje od roku 1953. Takže asi tak k tomu co bylo dříve.

0 0
možnosti
DN

Studentský ombudsman.....

Absolventky humanitních oborů do (vyšších) manažerských funkcí....

A tím "vyzdvižením" odborníků mezi "Mesesáky" to jen podtrhla!

5 1
možnosti
RB

jj, chapu.

cim mensi odbornost, tim vetsi snaha vyuzit gender vyhodu.

profitovat na tom ale nebude vubec nikdo.

spolecnost na tom bude tratit, neb ve funkci bude osoba jen proto, ze nema mezi nohama vocasek.

a ta sama osoba pak zjisti, ze 40 je na dosah a ona nema zadnou rodinu, takze prebira uz jen z tech zbytku, co jsou na trhu a maji o ni zajem.

kdyz zjisti, jak ji neo-feminismus lze, tak uz bude pozde

10 1
možnosti
KM

K52a13r11e93l 41M10a12z90a81č

16. 7. 2022 21:58

No, Markét dosálala až na třetí nejvyšší ústavní funkci. Položme si otázku, zda je to ku prospěchu České republiky a ku prospěchu všech občanů...

14 1
možnosti

A jak jste pro společnost užitečný Vy, nejprve si tu otázku položte pro sebe

0 0
možnosti
PS

Lámal jsem si hlavu tím, jak může mít mladá dívka sen, stát se úředníkem na ministerstvu... jako vysněnou práci. Závěr mám trochu jiný než rektorka.

Ženy mají historicky sklon utrácet peníze, ideálně ty co si sama nevydělala vlastní prací (utrácí ne protože si vydělala, ale protože si to zaslouží). Dřív to bylo tak že si takvová vzala bohatého manžela a měla co utrácet. Teď je meta holt trochu jiná, protože rozpočty jsou pak taky jiné. Co se týče efektivnosti utrácení... no asi takhel, jen málo mužů je ochotno za učesání utratit > 500 kč (za trvalou apod.), nebo za kabelku několik tisíc... ale žena, nejen že s tím nemá problém, ale navíc je schopna přesvědit o výhodnosti a nezbytnosti té útraty i jinak logicky přemýšlející lidi.

Ale nebojte se, že by takto motivovaná žena ve státní sféře ve vysoké funkci byla schopna si vyhádat nesmyslně velké rozpočty na nesmysly.... ve státní sféře se totiž rozhoduje podle logiky, reálných potřeb a efektivnosti ;)

6 2
možnosti
Foto

Trochu mne to děsí. Lékaři nejsou zrovna fundovaní v exaktních vědách jako je fyzika, matematika nebo chemie. Jedou podle guideline a často netuší, co vlastně dělají. Blábol paní rektorky, že studenti humanitních oborů najdou uplatnění při výzkumu AI tomu nasvědčuje ...

No držím paní palce ... Většina VŠ je díky zdražení energí před krachem, tak ať to ustojí.

17 1
možnosti

Ano rovnost příležitosti, nikoliv rovnost výsledku. Pokud bude o stejnou pozici usilovat jeden člověk, který jí v následujících 10 letech věnuje 10 let svého času, a druhý, který jí bude věnovat 7 let svého času. Koho si asi vyberete. Proč by se mělo rozlišovat, kdo je žena... stejně už je to dneska tak trošku mlhavé. :)

Nikdo nenutí ženy mít děti, ale ženy to tak většinou chtějí (samozřejmě je velké procento výjimek, ale rozhodně ne většina). To ale není nedostatek, jen je to jiné nastavení hodnot.

4 1
možnosti