Ředitel Železný je ředitel Železný...

  • 2
Pan ředitel Železný je pan ředitel Železný. Pan ředitel Železný by určitě nebyl tím, kým teď je, kdyby jeho televize neměla takovou sledovanost, jakou teď má. Takže kdo za to může? Proč lidé nadávají na Novu a přitom si ji večer pustí, aby mohl selfmademan Železný ukazovat své modré koláče?

A bohužel musíme konstatovat, že má nejspíš velmi schopné právníky, kteří ho dokáží navzdory jeho činnosti, kterou někteří cítime na hraně legálnosti a nebo možná už těsně za ní, udržovat tam kde je, tedy na svobodě a ne za mřížemi, kam si myslíme, že možná patří.

Je to prostě úspěšný podnikatel, jde tvrdě za svým, dokáže využívat změti a nesrovnalostí našeho právního systému. To co by si ostatní nedovolili, on po pečlivé debatě s právníky klidně uskuteční.

Ví, že je téměř nepostižitelný, protože moc a peníze se špatně posílají do kriminálu, a mnoho lidí mu zobe z ruky. Uvidíme, co provede nová televizní rada, zda bude mít odvahu zahájit správní řízení s Novou kvůli porušování licnece.

Zatím je moc Železného tak velká, že spolehlivě eliminuje jakékoliv pokusy o jeho odstranění. Nemám Železného rád pro jeho arognaci a nabubřelost, pro politická školení, která vede ve svém nedělním pořadu, pro postoje, které úmyslně vštěpuje národu.

Ale není to jen jeho chyba, je to chyba tisíců slepých ovcí, které si takto nechávají vymývat mozky. A dále chyba lidí, kteří mají možnost proti tomu zasáhnout, ale nic nedělají. Nesnáším Železného, ale musím mu přiznat 2 věci: je schopný a obratný. A proto asi úspěšný. Bohužel nebo bohudík?

Michal Černý
[mailto:Micheall@centrum.cz]

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video