Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Hitler nám doma nikdy nevisel, říká muž, jehož otce našli na Budínce

Na konci ledna se Josef Schimek dozvěděl, že ostatky jeho otce, po válce pohřešovaného, se našly na louce Budínka u Dobronína. Muž, který se v roce 1933 narodil v nedaleké Polné a dnes žije v Německu, promluvil nejen o osudech otce, ale popsal i soužití Čechů a staroněmeckých usedlíků.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PW

axel125

10. 2. 2012 12:12
Vyrovnani s Nemci

Dokud se s Nemci (ceskymi) nevyrovnate, nebudete miti pokoje.!!

Vyrovnani znamena uprimnou omluvu a vraceni majetku tem Nemcum, kteri by se rozhodli vratit do ceskych zemi.!!!!

1 0
možnosti
C

Cenzorcz

10. 2. 2012 20:23
Re: Vyrovnani s Nemci

Ty nejsi normální.

0 0
možnosti
PW

axel125

9. 2. 2012 10:22
Cesi

Moji byvali krajane, uvedomte si, co tu pisete za blbosti!!!Rv[>-]Rv

0 0
možnosti
JJ

8x_ma_vymazali_ešče_ma_nědostálí

9. 2. 2012 0:36
Hitler nám doma nikdy nevisel

on se totiž neoběsil, ale zastřelil v bunkru, víme?;-)

0 0
možnosti
VM

zlababa.dvur

8. 2. 2012 23:54
no

jasně že nebude vzpomínat na to, kdo kvůli "policejní" činnosti jeho otce skončil ve vězení, na popravišti apod.

Ti lidé tenkrát moc dobře věděli, komu se mstí, a za co. Mnoho německých vrahů bylo jen odsunuto, a v Německu v klidu dožili svůj život - souzeno bylo jen pár špiček. Docela chápu, že ti co za války kvůli těmto jedincům ztratili příbuzné je nechtěli nechat beztrestně odejít.

0 0
možnosti
PJ

pav32

8. 2. 2012 22:47
V žádném

případě nechci schvalovat vraždy na jedné, či druhé straně. Ale všichni Ti, kteří dnes točí různé Habermanovi mlýny, a kteří dělají ze Sudetských Němců chudáky si musí uvědomit, že po válce si každý Němec odpykával trest za" jeden národ a jednu rasu". 99 % sudeťáku mělo nataženou pravici, když je přijel Áda vysvobodit. Na to si tady u nás v Sudetech pomatuje každý, kdo tu dobu zažil. S odstupem 65ti let se tohle vůbec nedá soudit.

1 0
možnosti
B

behul

9. 2. 2012 18:51
Re: V žádném

Doporučuji pisateli, aby si nejdříve zopakoval pravopis. Poté bych také ndoporučoval pisateli zopakovat si dějepis. Také bych ho upozornil, že podle logiky, kterou používá, by 43% obyvatel v Čechách a 34% obyvatel Moravy mělo být přinejmenším pozavíráno, aby si odpykali trest za to, že jejich předkové v prvních poválečných volbách dobrovolně volili KSČ.

0 0
možnosti
ČB

Černoušek Bubu

8. 2. 2012 21:04
Říká se tomu naběhnout si na vidle.

Nemyslím tím vzpomínky pana Schimka - tatínek je tatínek. Myslím tím trapnou kampaň o genocidě v Dobroníně. Major OrPa byl podle zásluhy pokládán za příslušníka SS, kam OrPo patřilo. Pro lidi koncem války to prostě bylo velké esesácké zvíře "majora SS" podle toho jednali. Malý bonus nakonec - vrchní velitel OrPa esesák Kurt Daluege - Krvavý pes Daluege, jak jej Češi nazývali (byl nástupcem Heydricha ve funkci) byl po válce českým soudem odsouzen a popraven. Zajímavost je to , že při popravě měl na sobě v podstatě součásti americké uniformy, jak lze zjistit na mnoha snímcích z jeho popravy na googlu.

0 0
možnosti
UKS

urceno ke smazani

8. 2. 2012 21:13
Re: Říká se tomu naběhnout si na vidle.

jak vubec muze nekoho napadnout, ze nemecky major v nemecke uniforme, z vesnice ktera se za valky pysnila titulem "Vzorna vesnice SS" pro absolutne nejvetsi podil dobrovolniku do SS, jak vas vubec muze napadnout takova myslenka, ze by to byl snad SSak? ale hus.. byl to prece naprosto nevinny nemecky civilista brutalne zavrazdeny po valce cechy kteri besnili po krvi.. Psali to na idnesu, coz vubec nejsou nemci vlastnene noviny, tak to preci musi byt pravda.

0 0
možnosti
VPJZH

Václav Propiska Ješita z Hradu

8. 2. 2012 20:58
Poloviční informace = dezinformace

Organizační struktura bezpečnostní policie (Sicherpolizei/Sipo), která se skládala z tajné státní policie (Geheime Staatspolizei/Gestapo) a kriminální policie (Kriminalpolizei/Kripo), bylavytvořena na území Protektorátu už v létě 1939. Nejvyšší organizační jednotku Kripo v Protektorátu představovala úřadovna, později řídící úřadovna kriminální policie (Kriminalpolizeistelle/Kriminalpolizeileitstelle) v Praze. Podřízena jí byla úřadovna v Brně a síť venkovních služeben. Úkolem Kripa v Protektorátu se stalo vyšetřování kriminální trestné činnosti protektorátních

Němců, ale zasahovalo také proti  českému obyvatelstvu. Podílelo se například na potírání hospodářské

kriminality nebo pracovních deliktů(honění zběhů z totálního nasazení ). Dohlíželo také na činnost protektorátní neuniformované policie. Kripo pomáhalo ponejvíce gestapu.

Takže žádná dobročinná organizace ;-D

0 0
možnosti
UKS

urceno ke smazani

8. 2. 2012 21:07
Re: Poloviční informace = dezinformace

mam spise dojem, ze byl majorem Orpo nez Sipo.. mozna se pan syn spatne vyjadril. kazdopadne je to prast jak uhod - ani jedno z toho nebyli vesnicti cetnici co hledali ukradene slepice.

abychom nesoudili smahem vsechny, jsou zdokumentovane pripady, kdy obycejni prislusnici Sipo, Orpo i wehrmachtu odmitli splnit rozkazy pro pachani zverstev (napriklad pri vypalovani vesnic) a dobrovolne se nechali popravit s civilisty, pripadne neunesli to vedomi a pachali sebevrazdy. I obycejny nemec ktery narukoval nedobrovolne mohl byt clovekem a mit svedomi, radeji zemrel nez byt spojovan s takovym zlem. nelze prohlasit ze to vsechno byli vrazi a kriminalnici. Ovsem, u tak vysoke sarze jako byl major/Sturmbannführer se skutecne neda predpokladat ze by se takovy clovek se svedomim, notabene cesky nemec, dopracoval tak vysoko. Takovi jako on davali rozkazy k vypalovani vesnic, vyvrazdovani celych rodin.

1 0
možnosti
K

krllo

8. 2. 2012 20:16
Major pořádkové policie.

To je pořádná funkce, protože Hitler byl jen frajtr. Jen si říkám, kdy už Němci se přestanou vymlouvat a stěžovat si. Vyhladili Lidice, Ležáky a popravovali naše lidi jak na běžícím pásu.

A tak čekali, že po válce k nim přijdou česká děvčata s chlebem a solí? Po těch zvěrstev co napáchali po celé Evropě vyvázli z války velmi lacino. A dějinnou pravdu nezvrátí ani Bendův zákon, že u nás se nacismus rovnal komunismu.8-o

0 0
možnosti
UKS

urceno ke smazani

8. 2. 2012 20:25
Re: Major pořádkové policie.

no, v podstate mate pravdu v tom, ze nacismus se nerovna komunismu.. na pocty obeti komunismus dalece vyrazne vede a to nekolikrat. a co se tyce pokriveni charakteru lidi, moralky.. na to je komunismus asi horsi. Za valky jsme byli protektorat, v podstate bylo jasne kdo je nepritel a kdo je pritel. Za komunismu mohl byt vas nejvetsi pritel vasim nepritelem, cesi mucili a zabijeli cechy.. a valka sice byla vyhlaena (tridni boj) ale jen formalne. to bylo mozna horsi.

valka je hrozna, mrtvi jsou mrtvi, pohrbeni. ale pokriveni charakteru, ctyricet let destrukce hodnot, moralky, je mozna horsi nez sest let protektoratu.

Nemci si neprestanou stezovat, obzvlaste na nas, protoze jim to dovolime. A jak nemusim polaky, tak oni se zachovali daleko lepe - kdyz nemci vznesli pozadavky na omluvu, na majetky zabavene po valce, polaci rekli beze vseho - a poslali ucet JEN za znicenou varsavu pri povstani. i s urokama. a najednou byl klid. Oni to proste maji v sobe. je to geneticke. touha po ovladani.

1 0
možnosti

George Renel

8. 2. 2012 18:24
Kdyby visel,

mohls žít v úplné rodině.

0 0
možnosti
K

Koulehranatá.

8. 2. 2012 19:38
Re: Kdyby visel,

ale byl by to úplně jiný Pepa.........;-)

1 0
možnosti
UKS

urceno ke smazani

8. 2. 2012 18:08
Takze si to shrnme, znama fakta.

Prameny tvrdi, ze ten popraveny byl majorem u poradkove policie. Syn to tvrdi take, takze to berme jako fakt. Zmineny byl taktez ceskoslovensky obcan, ktery se prihlasil k risske narodnosti a ke svemu nemectvi. to je take fakt.

co to byla ORPO, co mela za ukol v protektoratu a co mela na svedomi, na jakych zverstvech se podilela (napriklad Lidice, Lezaky) viz internet - za zminku stoji ze vyssi sarze u ORPO byvali soucasne clenove SS s hodnosti. Major (aka Sturmbannführer) byla vysoka dustojnicka hodnost, velitel se sirokym zaberem. Toto je take fakt. Postupoval po sluzebnim zebricku az do konce valky. fakt.

Dotceny byl zabit, pravdepodobne bez soudu nebo pouze po "lidovem soudu", asi revolucnimi gardami. to je take fakt. Zabiti bez soudu je spatne, ovsem v case valky je to tak nejak standard. V case valky je zabiti ozbrojene slozky nepritele legitimni boj. Ze bylo pet minut po valce je celkem irelevantni.

Otazka zustava - byl nevinny nebo vinny? At si kazdy odpovi sam..

2 0
možnosti
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Vedení TOP 09 bude rozhodovat o novém ministrovi, může to být Tuleja

30. dubna 2024  5:05

Vedení TOP 09 bude v úterý od rána rozhodovat o kandidátovi na post ministra pro vědu, výzkum a...

PŘEHLEDNĚ: Podívejte se, jaké změny v důchodech české občany čekají

30. dubna 2024

Exkluzivně Zvyšování důchodového věku nad 65 let podle prodlužování života, snižování výpočtu nových důchodů,...

„Pučista si ji nezaslouží.“ Bidenův tým vymýšlí, jak zrušit debatu s Trumpem

30. dubna 2024

Premium Koho by před časem napadlo, že když prezident USA připustí, že se snad i zúčastní debaty se...

Bude mít kdo jezdit pro pacienty? Chybí stovky záchranářů, mladé práce neláká

30. dubna 2024

Premium Posádky sanitek stárnou, průměrný věk zdravotnických záchranářů se pohybuje nad 50 lety....