Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Průzkum: Mládež se vyhýbá vztahu s Romy

Třem pětinám českých středoškoláků by vadilo chodit s Romkou či Romem. Žít s partnerem z Vietnamu by bylo nepřijatelné pro polovinu a z Ukrajiny pro třetinu mladých lidí. Vyplývá to z výsledků vládní kampaně proti rasismu. Většina mladých by se nebránila vztahu s Američanem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

1_130_202_135

9. 4. 2004 19:12
Za ty peníze
Za ty peníze (2 mio) bych jim připravil výsledky nejméně pěti podobných průzkumů...
0 0
možnosti

Modráček

9. 4. 2004 18:56
Mladí příjemně překvapili
Zdá se, že nastupující generace je poměrně rozumná, pokud jde o nebezpečí ze strany jihoindických přistěhovalců. Rozesmály mě kecy, že odmítání cikánů vychází z předsudků a neznalosti. Pokud je mi známo, krajní pravice měla vždy nejlepší výsledky v oblastech, kde cikánů žije hodně a kde lidé měli čas zjistit, co jsou zač. Chápu, že pro Uhla, Jařaba a další aktivisty, včetně mnoha cikánských, je to perfektní kšeft, ale mají smůlu.
0 0
možnosti

mariman

9. 4. 2004 9:55
???!
co to sakra je? dělají si z nás novináři PRDEL??? včera byla anketa jestli by čtenáři idnes zakazovali svým dětem vztah s rómy a dnes tento článek??? co to má znamenat???
0 0
možnosti

christi

9. 4. 2004 8:11
Nechapu?
NAPADA ME JESTLI NEKDO NUTI KONE SEXOVAT SE ZEBROU JEN PROTO, ZE MA KOPYTA.A NENI RASISMUS TO, ZE SI TO KUN NEROZDAVA SE ZEBROU? PRIRODA TO TAKHLE ASI NEZARIDILA JEN TAK. A TO NEJSEM RASISTA, JE MI JEDNO, KDO ZIJE VEDLE ME V DOME POKUD SE CHOVA SLUSNE, ASPON TAK JAKO OSTATNI OKOLO.  MAM PRATELE I CERNOCHY A JSOU LEPSI, JAK LECKTERI CESKY POVALECI Z HOSPOD, ALE TO NEZNAMENA, ZE S NIM BUDU ZAKLADAT RODINU, PRECE JEN JA ZEBRA ON KUN, PROTI PRIRODE!!!!!!
0 0
možnosti

xx

9. 4. 2004 18:26
Re:
Pleteš si pojmy ŽIVOČIŠNEJ DRUH a RASA, psi různejch ras si to mezi sebou rozdávaj protože je to jeden živočišnej druh, stejně lidi jsou jeden druh i když existuje několik lidských ras.... 
0 0
možnosti

SonofSam

9. 4. 2004 8:10
Televize
Včera jsem si po dlouhé době zapnul televizi - a ajhle - oslavy mezinárodního dne Romů. Záběry několika cikánu sbírajících odpadky kolem svých zdevastovaných obydlí vzbuzovaly rozpaky (na 100% kašírováno pro televizi). Vzápětíá vystoupil nějaký cikánský mudrák (v titulku romský aktivista) a hned začal mlít o tom jak by se naše bílá většina měla chytit za nos. Víte, marně se snažím odpovědět si na prostou otázku - je vůbec mezi cikány o nějakou integraci zájem - co jako ještě více chtějí - z daní je živíme, malí cikáni jsou motivováni chodit do škol (obědy zdarmy), spousta fondů (rozkradených mudráky podobnými těm co jsem viděl včera v TV) atd. Odpověď na to jestli se cikáni chtějí integrovat je jednoduchá - nechtějí - požadují jediné - to aby bílá většina respektovala jejich bordel (že to tak musím nazvat), kušovala (jinak jsou rasisti) a hlavně je živila. Pokud cikánští mudráci operují s tím, že multikulturnost obohacuje (i ta cikánská) celou společnost, ptám se, čím nás obohacuje. Já nevím ani nechci vědět nic o cikánských pohádkách kde jsou hlavními hrdiny zloději,  kteří jsou oslavování za to, že se jim podařilo napálit (okrást) např. bílého rolníka. Nechci a nepotřebuji cikánskou muziku, ani jejch umění kapsářství. Nepotřebuji přejímat nic z jejich návyků (odpadky z okna) nemám zájem o jejich kuchyni. Možná že jsou tady lidé, kteří by se takovéto věci chtěli naučit (čorovat, vybydlovat byty atd) věřím však, že většina o toto zájem nemá. V krátkosti - cikáni prostě namají tomuto národu a státu co nabídnout.....
0 0
možnosti

herulinka

10. 4. 2004 16:14
Re:
Je to fakt. Ono naučit se vybydlovat byty a podobně, to není až takový umění. S takovejma podporama, co dostávají oni, to je úplně bezpro.
0 0
možnosti

Montaigne

9. 4. 2004 8:02
Prázdný pojem
To, že mě nějaké pomatené trdlo nazve rasistou, mě nikterak nevzrušuje. Zejména ne ve vztahu k cikánům. To se mě dotkne stejně málo, jako kdyby mě nazval basistou. 
0 0
možnosti

Ed1

9. 4. 2004 7:28
Zkušenost
Jen krátký příspěvek. Když začal můj syn chodit do 1 třídy chodila s ním do třídy Romka. Asi po 3 týdnech přišel domů a ptám se co a jak.Jo dobrý jen se nikdo nekamarádí s Angelikou.Proč? No víš ona po všech řve, vytáhne si svačinu tam má šunku a hodí to do koše a tak je to denně a to říká no a co my na to máme. TA holka nyní po 5ti letech vypadá na 30,chodí s těmi největšími kapsářkami v době vyučování.Takže začněme rozlišovat co to je vůbec rasismus a povyšování a zamysleme se zda nezačíná rasismus obráceně.
0 0
možnosti

cosma

8. 4. 2004 20:42
nazor
 
 
ono je to vsechno take o nasem pristupu ke kriminalite, resp pristupu policie a hlavne soudu. v usa se s vami nikdo nemazli, jen pri banalnim dopravnim prestupku mate strach aby vas policajt nezabil, u nas se mydli parta ozralych fotbalovych fanousku, okrada nevinne a policie jen prihlizi. je to o tom, ze jakykoliv naznak protipravniho jednani v usa, a to jak ze strany vsech ras, neni tolerovan a proto vetsina nesnasenlivosti nema sanci ani propuknout, tak jako tady.
romove maji bohuzel tu smulu, ze ziji v zacarovanem kruhu bez vzdelani se v jejich komunite nikdy nemuze vytvorit vzdelanejsi socialni vrstva, ktera by pomohla celou skupinu nejakym zpusobem asimilovat a zaclenit se do normalni spolecnosti. bez vzdelani tezko najdou praci, upadnou do letargie a propadnou alkoholu (samozrejme muze nekdo namytnout ze generalizuji a mel bych kazdeho posuzovat individualne, bohuzel to ale nejde, at si kdo chce co chce rika v nasi spolecnosti existuje skupina osob, podobnych charakterovych vlastnosti, ktera ma stejny problem a bohuzel pro ne je to skupina, ktera se da definovat nejen podle tohoto problemu ale i podle barvy jejich pleti.
myslim ze ma smysl nejakym zpusobem tuto skupinu pozitivne diskriminovat, a pomoc ji ke vzdelani a tudiz lepsimu zacleneni do spolecnosti.
tato pomoc by ale nemela byt ve forme socilanich davek protoze jedno super prislovi rika "hladovemu nedavej chleba, ale nauc ho jak vypestovat psenici a ten chleba si upeci" (tedy takhle nejak to asi zni, podstatou je to, pomoci jim tak aby byli sobestacni a ne starat se o ne - to rpobudi dalsi vlnu nenavisti od lidi jine barvy pleti
0 0
možnosti

Džura - hrdina Pamíru

8. 4. 2004 20:06
0 0
možnosti

arnold__

8. 4. 2004 17:31
Ne rasismus ale spatna zkusenost
Jen takovy zazitek,u Narodniho divadla nas pred tydnem malem porazilo auto jedouci na cervenou,na vytky co blazni na nas rom sedici u ridice zacal ohrozovat loveckym nozem.Romove si stezuji ze je vetsina nebere,tady vyse je treba jeden z duvodu proc.
0 0
možnosti

1_130_202_135

8. 4. 2004 17:51
Re:
Vidíš - a František Nedobrota by na ně vytáhl lugger a zahnal na útěk... Jak naznačuje příspěvek níže, Romové jsou schopnější a inteligentnější rasa, protože na útěk málem obrátili vás
0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Tuleja publikoval i v pochybných vědeckých časopisech, nyní žádá o stažení článků

2. května 2024  13:57

Kandidát TOP 09 na ministra pro vědu Pavel Tuleja požádal Slezskou univerzitu, aby stáhla z jeho...

Poslanci mají jednat o zákoníku práce, ANO chce zabránit výpovědi bez důvodu

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  13:49

Přímý přenos Poslanci mají začít projednávat úpravu zvyšování minimální mzdy. Novela zákoníku práce předpokládá...

V Polsku zatkli šestnáctiletého mladíka kvůli útoku na varšavskou synagogu

2. května 2024  13:47

Polská policie zadržela šestnáctiletého mladíka, kterého podezírá z útoku na synagogu Nožykowých ve...

SPOLU paroduje heslo ANO a spojuje ho s Ruskem, premiér Fiala to hájí

2. května 2024  10:56,  aktualizováno  13:45

V kampani před volbami do Evropského parlamentu vsadila koalice SPOLU i na antikampaň. Na sociální...