ilustrační snímek | foto: Shutterstock

„Seš dobrej matroš.“ Ženy zažívají při sexuálním násilí hnus, strach i zamrznutí

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Úzkosti, neschopnost zapojit se do běžného života, panické ataky. Takové jsou následky sexuálního násilí, a to nejen jeho nejhorší formy, tedy znásilnění. Nejnovějším výzkumem organizace proFem se potvrdily dlouhodobě známé, ale neméně alarmující statistiky, že zkušenost s nějakou formou sexuálního násilí či obtěžování má téměř každá druhá žena.

To dokládá příběh jedné z klientek organizace proFem. Šlo o pracovnici HR oddělení, jež na závěrečném večírku teambuildingu zažila obtěžování jedním z vysoce postavených právníků firmy.

Muž jí během večera několikrát navrhl sex a obtěžoval ji vulgárními slovními návrhy. Označil ji například za „dobrej matroš“ a „sexy prcinku“. Přestože se mu žena celý večer snažila vyhnout, muž se za ní vydal, když se zvedla od stolu.

Zatlačil ji na pánské záchody, kde ji hrubě chytil pod krkem, až jí způsobil modřiny, osahával ji na prsou a v rozkroku. Řekl jí, že dnes ji ještě nechá jít, ale příště si to parádně užijí.

Proč jste se nebránila? Proč jste mu rovnou něco neřekla? Jak je možné, že jste se objednala na další proceduru po takovém zážitku?

vyšetřovatel na policii

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video