Druhým dnem pokračují odběry pro testování kolektivní imunity vůči koronaviru. Snímek je z pražských Zítkových sadů. (24. dubna 2020) | foto: Michal Růžička, MAFRA

V Česku za den přibylo nejméně nemocných s covid-19 od poloviny března

  • 104
Celkový počet potvrzených případů onemocnění covid-19 v Česku v neděli stoupl o 52 na 7 404. O víkendech se ale provádí méně testů. Denní přírůstek je nejnižší od 14. března. Od začátku epidemie se už z nemoci uzdravilo 2 555 lidí a 221 s nemocí zemřelo.

Aktuálně nemoc v Česku prodělává 4 628. Laboratoře podle údajů ministerstva zdravotnictví z pondělního rána provedly 218 474 testů (včetně opakovaných u stejného člověka).

Od začátku epidemie se z onemocnění uzdravilo 2 555 lidí. Od nedělního večera nemoci podlehl další pacient a zemřelých je tak 221. Nejnovější data ministerstvo na svém webu zveřejnilo v pondělí v 8:30.

Denní nárůst nově zjištěných případů nákazy třetí den za sebou klesá. V pátek jich přibylo 86, v sobotu 79 a v neděli 52.

Koronavirus v Česku

Vláda od pátku zrušila zákaz volného pohybu osob, lidé navíc mohou být nově na...
Druhým dnem pokračují odběry pro testování kolektivní imunity vůči koronaviru....
Lidé v rouškách nastupují do autobusu směřujícího do chebské průmyslové zóny....

Podíl nově zaznamenaných případů covid-19 na počtu testů činil v sobotu 1,79 procenta. Ještě na začátku dubna byl podíl potvrzených případů nákazy na počtu testů skoro pět procent.

Podle údajů ministerstva zdravotnictví je aktuálně s onemocněním covid-19 hospitalizováno 360 pacientů. Jako vyléčení nebo do domácí karantény dosud z nemocnic odešlo 592 lidí.

Nejvíce zasaženým krajem je i nadále Praha s celkovým počtem 1 690 nakažených, což je v přepočtu 124 pozitivních pacientů na sto tisíc obyvatel. Po Praze je nejvíce zjištěných případů nákazy v Moravskoslezském kraji, nakazilo se zde celkem 970 lidí. Nejméně zjištěných případů pak hlásí Jihočeský kraj, 173.

Vláda kvůli příznivému vývoji epidemie koronaviru v zemi od pondělí povolila otevření obchodů a dalších provozoven s plochou do 2 500 metrů čtverečních se samostatným vchodem a mimo obchodní centra. Zrušila také zákaz volného pohybu lidí včetně cest za hranice. 

Zatím se ale lidé mohou na veřejnosti sdružovat maximálně po deseti, musí nadále dodržovat rozestupy a nosit roušky. Výjezdy za hranice jsou velmi omezené kvůli restrikcím ostatních států a utlumení mezinárodní dopravy. Hromadné akce nejsou povoleny.

DALŠÍ KROK
NA ZAČÁTEK

12. dubna 2020

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video