ilustrační snímek | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Po chladných dnech se konečně oteplí, o víkendu překonají teploty třicítku

  • 12
Následující dny se začne postupně oteplovat. Čtvrteční ráno doprovázely nízké teploty, přes den bude kolem 21 stupňů Celsia. V pátek však teploty začnou stoupat. O víkendu může na některých místech opět padnout třicítka. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Ve čtvrtek bude jasno až polojasno. Ráno se teploty pohybovaly kolem 9 °C, ojediněle klesly na pouhých pět stupňů. V horských údolích se teplota přiblížila až k nule. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 19 až 23 °C, na horách kolem 14 stupňů. V noci na pátek lze očekávat 11 až 7 °C, k ránu se pak místy vyskytnou mlhy.

Více na Počasí iDNES.cz

V pátek se opět oteplí, nejvyšší teploty se vyšplhají na 22 až 26 °C. Bude jasno až polojasno, zejména na východě a severovýchodně může přes den být až oblačno.

Teplý bude také nadcházející víkend. V sobotu teploty mohou dosáhnout 26 až 30 °C. Bude jasno až skoro jasno. „K večeru na jihozápadě a západě Čech se při zvětšené oblačnosti ojediněle objeví přeháňky nebo i bouřky,“ uvádí meteoroložka Blanka Gvoždíková z ČHMÚ.

Jasno až polojasno lze očekávat i v neděli. Zejména v Čechách pak však mohou přijít přeháňky nebo bouřky. Podle meteorologů se v jiných částech republiky srážky vyskytnou pouze ojediněle. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 28 až 32 stupňů Celsia.

V pondělí bude jasno až polojasno, v západní polovině Čech až oblačno a místy přeháňky nebo bouřky. Jinde budou srážky jen ojediněle. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C. Slabý, přes den místy mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Příští týden bude polojasno až oblačno, místy se mohou vyskytnout přeháňky či bouřky. V noci teploty klesnou na 19 až 14 °C, přes den se vyšplhají na 26 až 31 stupňů Celsia.

Aktuální počasí nad Prahou můžete sledovat v přímém přenosu iDNES.tv:

Podívejte se i na naše další živé přenosy

Sledovat na iDNES.tv

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video