Pražská informační služba zahajuje sezonu

P r a h a - Otevřením památek, které byly v zimním období částečně či úplně uzavřeny, zahajuje letošní turistickou sezónu Pražská informační služba. Jak informovala vedoucí oddělení památkových objektů PIS Vlasta Petříková, budou moci zájemci do konce října vždy od 10:00 do 18:00 navštívit Malostranskou mosteckou věž, Prašnou bránu a věž chrámu svatého Mikuláše na Malé Straně.

Od 30. března do konce srpna bude denně od 10:00 do 19:00 opět zpřístupněno i bludiště na Petříně. V září a říjnu do něj lze zavítat do 18:00. "Petřínská rozhledna zůstává zatím z důvodu pokračující generální rekonstrukce uzavřena," doplnila Petříková.

Obyvatelé a návštěvníci hlavního města si mohou nadále prohlédnout také prostory Staroměstské radnice, Betlémské kaple nebo Staroměstské mostecké věže. Ty jsou přístupné po celý rok.

 

 

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video