Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Tak dlouho váhali se zavoláním sanitky, až mezitím zemřeli, říká praktik

Epidemie koronaviru zasáhla i do práce praktických lékařů. Pacientů v ordinacích ubylo, ale naopak více jich žádá o radu přes telefon. „Při telefonování je náročné se především rychle rozhodnout o dalším postupu, jak pacienta léčit,“ říká praktický lékař Jiří Pražák. Jeho kolegyně Lenka Dejdarová k tomu často vyvrací dezinformace, kterými ji pacienti zásobují.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

souhlasím s paní doktorkou, že navážením seniorů do očk. center je vystavujeme riziku nákazy.

Stejně tak je vystavujeme tomu riziku, když musí nakupovat ve velkokapacitních prodejnách, Kaufland atd. Přitom by stačilo zajistit jim kurýrní služby. Ale politici se jen diví, že jsou plné nemocnice.

„Považuji za nesmyslné a vysoce rizikové, že naše seniory, které držíme dlouhodobě v izolaci z obavy, aby se nenakazili, vozíme do velkokapacitních očkovacích center. Ve snaze ochránit je očkováním, je vystavujeme riziku nákazy,“ říká Dejdarová.

3 0
možnosti

Největší škody na zdraví a majetku národa v době corovidu působí a ještě dlouho bude působit naprostá ztráta důvěry ve vládní a státní instituce, způsobená zmatečným a neodborným přístupem k řešení problémů a stále více na povrch vyplouvající hrabání státních peněz pod sebe. Pro lidi budeme dělat jenom jako.

6 1
možnosti

Jednou jsem taky u silnice videl sedet na obrubniku opilce, co mel zkrvavenou hlavu a sproste nadaval. Bez studu rikam, ze jsem mel strach se priblizit, ale protoze to bylo zrovna v dobe, kdy probehlo medii x clanku o napadeni sanitaru, tak jsem radsi volal 158, ...no nakonec jsem mel spis strach z toho, ze si odvezou me, protoze to, co jsem si vyslechl jak v telefonu, tak i od prijete policie....jsem mel preci volat sanitku!!!

0 0
možnosti

Pokud pani lekarka narika na politiky a politiku, predpoklada se, ze narika na uroven Evropske unie. Jinak je toliko na urovni uklizecky sledujici jen CT1.

0 7
možnosti

Ani ti neni rozumnet, ty brepto. Tak tady uz neplevel diskusi !

2 0
možnosti

J11a14n 27L38i40b91i59c54h

21. 2. 2021 8:07

Je to naprosté nezvládnutí epidemie a strategie. Místo aby se rizikové společnosti pomáhalo a minimalizovali jí rizika, takže třeba se jim umožnilo zdarma dovést jídlo, nákup, léky, očkovat je ideálně doma nebo v blízkosti bydliště a doplnily se jim ochranné pomůcky, respirátory a dostaly osvětu z televize v denních spotech nebo ve formě letáků, neb ne každý senior a chronicky vážně nemocný (i mladší) má internet a chytrý telefon nebo tablet. Tak se senioři musí potácet do narvaných obchodů (kde je více lidí než normálně, když malé obchody jsou zavřené) a také jezdit na očkování, které jim má zajistit aspoň částečnou ochranu, přitom se při cestě tam mohou nakazit nebo může být pro ně další zátěží, také se straší a nechodí a nevolají, když mají nějaké zdravotní potíže a často tak zbytečně předčasně umírají doma. Je to naprostá neschopnost ministerstva zdravotnictví a vlády jako celku a ani poslanecká sněmovna zrovna nepřesvědčila nějakým rozummným jednáním. Pandemický zákon je na rychlo sesmolený paskvil, jež je ústavněrozporuplný a má plno chyb. Místo toho, aby pandemický zákon tu byl už před pandemií a stát připravený dlouhodobě (však v roce 2010 tu byla pandemie prasečí chřipky), byl připraven na možnou krizi a to nejen virové pandemie, ale také povodně, sucho a další poměrně pravděpodobné události, které mohou nastat, tak vláda rozhazuje peníze na nesmysly a řeší se nějaké stupidní zákony ne moc podstatné. Je to smutné, ale vláda místo, aby v létě udělala vše pro to, aby na podzim epidemii co nejlépe zvládla, raději řešila dovolené a volby. Ty volby padnoucí do pandemie jsou velkým neštěstím. Plno lidí k volbám díky tomu nešlo a výsledky jsou tak zkreslené, neb se bálo, že se při nich nakazí. Naši politici se neumí řádně dohodnout a nejde jim o lidi a lidské životy a to ani nemocných, ani těch zdravých nesmyslně nucených a likvidovaných ve svých profesích a zvýhodňování jedněch skupin na úkor jiných, nedostatečné odškodňování postižených a zneužívání pandemie.

2 0
možnosti
Foto

Nejlepší by bylo ony volby o rok či dva odložit, Jánošík z Horní země Uherské to zabalit a dát úřednickou vládu, která by to řešila po odborné stránce a ne politické, resp. s přednostním hlediskem na osobní prospěch. svůj a svých pomahačů.8-o

3 1
možnosti

Tahle diskuse mi tak trochu připomíná jednu návštěvu u mého praktika - vzal přednostně mladou ženu se silnou alergickou reakcí, jeden starší pán, nechci psát dědek, se mohl zbláznit - známá doktora ... a takový ty kecy . no a pak vstoupil do ordinace - a jako mávnutím proutku z něj byl servilní pacient. Hodně lidí zde nadává na obvoďáky a vsadím boty, že kdyby jim něco bylo, tak se jim budou klanět k zemi.

Podotýkám, že v našem městě jsou 4 obvoďáci, kteří šlapou jako hodinky, smekám před nimi.

2 0
možnosti

No zvláštní je, že článek je vlastně úplný opak nadpisu. Tak to je frajeřina, pisálku idnes, udělal si nový průlom, žumpa má nové dno ;-D;-D

3 0
možnosti

Měli by poděkovat vládě, že jim zajistila dostatek klientů. Rovněž krematoria a výroba rakví jedou naplno.

Pozitivní je i to, že se vláda rozhodla podpořit právě tato odvětví, která nejsou určena na export, ale jejichž produkty se spotřebují doma.:-/

2 0
možnosti

Byl by to skvělý černý humor, kdyby to nebyla pravda.

1 0
možnosti

Především je všechno o lidech. V politice máme divné vzory a to se přenáší na občany, kteří se pak chovají také divně. A zde narážíme na morální honoty politiků, kteří je už roky nectí a dělají si co chtějí.. Lidé to vidí a nastavují zrcadlo. Tady se kruh se uzavírá. A pak se nekdo diví, že je to u nás jak v banánové republice.

4 0
možnosti

J30i47r76i 95H77r83u76b27y

21. 2. 2021 7:18

O lidech? To říkali vždycky komouši. Ne strana, ale ti lidi za to můžou. Tak ona je to v zásadě pravda, ta strana jsou lidi.

0 0
možnosti

A pak je druhý, častější extrém, a sice že si jdou lehnout do nemocnice ze strachu, aby na ně zbylo místo. To nastalo po Vánocích - cukroví a salát sněden, děti a vnoučata odjeli, čas si jít lehnout do nemocnice...

2 4
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.