Bohumil Kulínský | foto: Radek Miča, MF DNES

Praha předala kauzu Kulínský do Hradce Králové

  • 4
Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 4 předalo případ Bohumila Kulínského státnímu zastupitelství v Hradci Králové. Šéf Bambini di Praga je stíhán za sexuální kontakty se sboristkami. Kauza patří do Hradce, protože se zpřísnilo obvinění a činy se děly na jeho území.

"Případ je na základě posudků specialistů posuzován jako o stupeň závažnější a ke skutkům docházelo na území, které spadá pod působnost hradeckého krajského zastupitelství, proto byla kauza předána tam," vysvětlil iDNES náměstek obvodního zastupitele pro Prahu 4 Drahomír Dráb.

Kulínský je stíhán za pohlavní zneužívání 49 sboristek. Psychologové a psychiatři dospěli k závěru, že dvě z dívek utrpěly v důsledku zneužívání psychickou újmu. Případ je proto posuzován z hlediska přísnějších paragrafů.

Oba případy se měly odehrát v oblasti Krkonoš, proto zastupitelství kauzu poslalo do Hradce Králové. Kulínskému hrozí až dvanáctileté vězení.

Královéhradecká státní zástupkyně Renáta Vesecká potvrdila ČTK převzetí případu. "Nyní je potřeba spis prostudovat a vypracovat obžalobu. Termín, kdy bychom mohli případ předat soudu, zatím nelze určit."

Dosud není ani jasné, kdo se bude případem v Hradci zabývat.

Kulínský podle obvinění dívky například osahával v sauně, nejméně ve dvou případech měl údajně s nezletilými pohlavní styk. - více zde

Bohumil Kulínský byl 1. července propuštěn z vazební věznice, kde strávil 219 dnů. Soud mu uložil probační dohled. Sbormistr se musí v určitých časových intervalech hlásit kurátorovi a dokládat, že dodržuje podmínky propuštění. - více zce


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video