Praha chce dál investovat do trasy C.

Praha chce dál investovat do trasy C. | foto: iDNES.cz

Praha dá peníze na trasu C, metro na letiště počká

  • 47
Praha si vytyčila priority svých investic. Přednost dostalo dokončení trasy C metra z Ládví do Letňan, výstavba severozápadní části silničního okruhu a rekonstrukce centrální čističky. S novou trasou metra ani s prodloužením podzemní dráhy na ruzyňské letiště zatím město nepočítá.

Na přímé spojení metrem do centra Prahy se mohou lidé z Letňan těšit už v roce 2008.

Na prodloužení trasy C, stejně jako na stavbu severozápadní části vnitřního městského okruhu a přestavbu čistírny odpadních vod, město uvolní 40 miliard korun, uvedl ekonomický náměstek primátor Petr Hulinský.

Naopak smůlu mají ti, kteří bydlí v Motole, Ruzyni, Písnici a dalších částech města, kde je plánována nová trasa D nebo prodloužení linky A ze stanice Dejvická. Ty se začnou stavět, až na ně budou peníze. Diskuse o tom, zda nejprve stavět linku D, nebo začít s prodloužením trasy A, očekává Hulinský teprve za šest až sedm let.

Letos podle Hulinského čeká město debata o tom, jak financovat okruh mezi Malovankou a křižovatkou Pelc-Tyrolka. Jedna z variant je, že by se na něm podíleli také soukromníci, takzvaný PPP projekt. "Vybereme způsob, který bude nejlevnější," řekl náměstek.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video