Praha 7 chystá tísňovou linku pro postižené

Praha - Lidi z domů s pečovatelskou službou a postižené z městské části Praha 7 chce zdejší radnice napojit na tísňové volání. Tuto službu již několik let provozuje humanitární sdružení Život 90, se kterým chce radnice spolupracovat. Jak uvedla mluvčí radnice Helena Šmídová, je zatím na systém tísňového volání napojeno v Praze 7 pět osamělých zdravotně postižených občanů.

Každý, kdo o službu v ceně sto korun měsičně projeví zájem, bude mít k dispozici tlačítko, které v případě krizové situace po zmáčknutí automaticky zapne hlasitý telefon v bytě a umožní spojení s operátorkou dispečinku Života 90.

Pro letošní rok radnice vyčlenila na rozšíření tísňového volání 700 tisíc korun. Cílem péče je snížit zdravotní a sociální rizika starých, osamělých nebo postižených lidí. Radnice odhaduje, že tuto službu potřebuje kolem 200 obyvatel Prahy 7.

Zájemci o službu se mohou přihlásit na úřadu městské části nebo pracovníkům pečovatelského centra v Praze 7.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Témata: Metropole, Praha, Praha 7

Video