Jana Suchá, poslankyně za VV

Jana Suchá, poslankyně za VV | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Poslankyně Suchá: VV zatím podporuji a uvidím, jak se situace vyvine

  • 30
Dosud nerozhodná poslankyně Věcí veřejných Jana Suchá hodlá i nadále podporovat svou stranu. "VV nejsou jenom Vít Bárta," říká Suchá v rozhovoru pro MF DNES. Jestli však zůstane loajální poslankyní strany až do konce volebního období, si netroufá říct.

Proč jste po vypuknutí skandálu ve vaší straně zmizela a přestala komunikovat?
Potřebovala jsem odjet z té hysterie a udělat si odstup. Pořád si stojím za tím, že vyloučení Škárky a Kočí bylo nedemokratické, klub jim měl dát prostor pro vyjádření. Volala jsem spoustě svých voličů a probírala s nimi situaci.

Proč dál podporujete vládu?
Myslím si, že tady není alternativa, neumím si představit předčasné volby. Republika potřebuje reformy jako sůl a pořád si ještě myslím, že tato vláda je jich schopná.

Budete další tři roky loajální poslankyní VV?
Tři roky? Já vím prd, jestli nezjistím, že dalších dvacet poslanců nebralo úplatky a nebudu na to mít důkazy. V takovém případě v klubu nebudu. Teď nemám důkazy, takže nebudu odsuzovat ani jednu stranu. Troufám si říci, že pravda je někde na půl cesty. Čekám na výsledky vyšetřování.

Je pro vás přijatelné zůstávat ve straně, která stojí na plánu Víta Bárty na propojení byznysu s politikou?
Je otázka, nakolik to pan Bárta myslel vážně nebo ne, nakolik na tom teambuildingu přeháněl. Samozřejmě, že z toho nejsem nadšená, uvidíme, jak se situace vyvine. Já pořád podporuji Věci veřejné, VV nejsou jenom Vít Bárta.

Jsou Věci veřejné sekta, jak tvrdí expředsedkyně poslaneckého klubu Kristýna Kočí?
Nebudu říkat, že to, co řekla Kočí, není pravda. Na mě to jako vymývání mozků nepůsobí, i když je pravda, že Bárta na klubech hovořil dlouho, monotónně a únavně.

Za vámi pan Bárta s žádnou obálkou nechodil?
Nenabízel mi peníze, žádné půjčky, dary, nic.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video