Vysvědčení Zdeňka Škromacha

Vysvědčení Zdeňka Škromacha z osmé třídy.

Politici šprtali, měli i dvojky z chování

  • 2
Zdeněk Škromach, dnešní ministr práce a sociálních věcí, měl v osmé třídě v pololetí trojku z ruštiny. Pak ale "zabral" a na konci to zlepšil na dvojku. V tělocviku se mu to však nepodařilo: dvojku měl v pololetí i na konci roku.

Podle vysvědčení byl žák Škromach na "české politické scéně" spíše ojedinělý.

Politici byli ve škole většinou - řečeno mluvou školáků "pěkní šprti". Někteří z nich však své vysvědčení nechtějí ukázat. Například šéf ODS Miroslav Topolánek. "Není to důležité," řekl a přiznal se ke dvojce z chování. Moc vyrušoval.

Jednu dvojku z češtiny měl v osmé třídě poslanec Ivan Langer (ODS), tři dvojky "obdržel" ministr životního prostředí Libor Ambrozek. O tom, jací byli politici žáci, vypovídají zadní strany vysvědčení.

Langer dostal pochvalu ředitele školy za svědomitou práci, Ambrozek byl zase za vzornou reprezentaci odměněn knihami. A na vysvědčení poslankyně Kateřiny Dostálové z ODS se píše, že mezi její "význačné kladné rysy osobnosti" patřila v osmé třídě svědomitost a aktivita.

A také to, že pracovala pilně v třídní samosprávě. Někteří politici však vysvědčení z osmé třídy ani nemohli najít. "Někam" je založil současný šéf Stanislav Gross a nenašla je ani ministryně školství Petra Buzková.

Jaké měli čeští politici vysvědčení v osmé třídě

• Libor Ambrozek ministr životního prostředí (KDU-ČSL), 8. A, Hodonín:
Ze všech důležitých předmětů měl jedničky, prospěch mu v pololetí zhoršují jen dvojky: z tělocviku, výtvarné a hudební výchovy. Na konci roku si opravil výtvarnou výchovu na jedničku, zato se ale z jedničky na dvojku zhoršil v pracovním vyučování.

• Jana Bobošíková europoslankyně za Nezávislé, 8. E, Praha-Braník:
Prospívala celou osmou třídu základní školy výborně. Měla samé jedničky, čisté skóre jí kazila snad jen dvojka z tělocviku v druhém pololetí. Pracovala v kroužku českého jazyka.

• Kateřina Dostálová poslankyně za ODS, 8. A, Olomouc:
V pololetí měla dvě dvojky: z českého jazyka a literatury a z angličtiny. Neopravila si je ani na konci roku. Dostala pochvalu za úspěchy v soutěžích, aktivitu a iniciativu ve vyučování, aktivitu a práci v třídní samosprávě.

• Jaromír Kohlíček europoslanec za KSČM, 8. D, Mariánské Lázně:
V pololetí měl dvě dvojky: z ruštiny a z přírodopisu, na konci roku se jich ale zbavil a měl samé jedničky. V druhém pololetí o něm na vysvědčení učitel poznamenal, že je pilný a svědomitý.

• Petr Smutný senátor za ČSSD osmá třída, Nezvěstice:
Na konci roku se zhoršil o dvě dvojky. Zatímco v pololetí měl z kreslení a rýsování jedničky, na konci roku dostal dvojky. Chvalitebně také prospíval z češtiny a ruštiny. Pracoval ve zdravotnickém kroužku. 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video