Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Policisté zadrželi „slušného“ kuchaře z ciziny, který pořezal taxikáře

  • 9
Pražská policie zadržela osmadvacetiletého muže, který má podle vyšetřovatelů na svědomí loupežné přepadení taxikáře. Obviněný pracuje jako kuchař, ale má problémy s penězi, protože hraje automaty. Jeho kolegové nechtěli uvěřit, že je násilník, vždy se podle nich choval slušně.

Policisté chytili osmadvacetiletého pachatele minulý týden v pátek. Skončil v poutech kvůli incidentu, který se odehrál v noci na devatenáctého září, kdy si objednal taxi z Čumpelíkovy ulice. Přijel pro něj třiatřicetiletý řidič.

"Během cesty si povídali a zákazník navigoval do ulice Pod Hrachovkou," sdělila iDNES.cz mluvčí policie Iva Knolová.

Pasažér ale drožkaře v cíli napadl kuchyňským nožem. Následovala potyčka, při které řidič utrpěl závažná poranění rukou.

"Přesto se mu podařilo z vozu dostat. Snažil se dostat z dosahu útočníka, který ho krátce pronásledoval. Po chvíli se oba dostali zpět k taxíku," dodala Knolová.

Pachatel stále muže ohrožoval nožem a chtěl peníze. Vzápětí se porvali znovu a taxikáři se podařilo násilníka odzbrojit. "Pak nasedl do vozidla a odjel do ulice Trojská, kde si přivolal pomoc lékaře," upřesnila mluvčí s tím, že měl zraněná záda, hrudník a ruce.

Kriminalisté při vyšetřování zjistili, že násilník je cizí státní příslušník a pracuje jako kuchař. Momentálně ale má problémy s penězi, je zadlužený, nemá kde bydlet a je závislý na hracích automatech.

"Policisté ho zadrželi přímo na jeho pracovišti. Nikdo z jeho spolupracovníků nevěřil, že by tento poměrně oblíbený kolega mohl spáchat násilný trestný čin," doplnila Knolová. Kuchař putoval do vazby s obviněním z loupeže.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Témata: Praha

Video