Policisté nalezli hledanou desetiletou dívku mrtvou

Praha - Pohřešovanou desetiletou Hanu Topinkovou z Libušína na Kladensku našli policisté mrtvou ve čtvrtek po 18:00 v cihelně v Třebechovicích na Kladensku. Konstatovali, že dívka zemřela násilnou smrtí. Informovala o tom ve čtvrtek pozdě večer Česká televize. Policie po dítěti pátrala od úterního odpoledne.

Na pátrání se podílelo 120 policistů. Poslední informace o zmizelé dívce kriminalisté získali díky videozáznamu, pořízeného monitorovacím kamerovým systémem. Vyplynulo z něj, že dívka po úterním vyučování došla až na náměstí Svobody v Kladně, kde ve 14:34 opustila zorný úhel kamery. Podle matky pohřešované dívky, bývalé ředitelky vrapického učiliště Hany Topinkové, se dcera v tu chvíli nacházela zhruba 30 metrů od zastávky autobusu, jenž ji měl dovézt domů.
Matka již dříve odmítla hypotézu, že zmizení dcery může souviset s její rolí v kauze vrapického učiliště. Topinková byla loni v červenci odvolána z místa ředitelky učiliště za údajné chyby v hospodaření školy. Na její podporu vstoupilo 45 zaměstnanců učiliště koncem srpna do stávky. Po reorganizaci pracovních úvazků novým ředitelem pak muselo k 30.listopadu školu opustit 12 učitelů.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video