Policie ukončila neonacistický koncert. Ilustrační foto

Policie ukončila neonacistický koncert. Ilustrační foto | foto: Odpor.org

Policie vyhnala neonacisty z koncertu v Jenči u Prahy

  • 280
Příznivci neonacismu se v noci sešli na koncertě v Jenči u Prahy. Zasáhla proti nim policie, protože měla podezření z páchání trestné činnosti. Organizátora vyzvala, aby akci rozpustil.

"Byla tam páchána trestná činnost. Organizátor dostal výzvu, aby akci ukončil, potom se účastníci rozešli," řekl středočeský policejní mluvčí Pavel Truxa mluvčí.

Trestná činnost se podle něj týkala podpory a propagace hnutí směřujících k potlačení práv a svobod člověka. Někteří účastníci koncertu údajně hajlovali.

Na soukromé oslavě se v jenečské restauraci sešlo asi 80 lidí. Podle policie je možné, že mezi nimi byli i pravicoví extremisté, kteří v sobotu pochodovali Plzní.

Plzeňská demonstrace dvou stovek neonacistů skončila zhruba po třech hodinách bez incidentů. Účast byla o polovinu nižší, než policie očekávala. - více zde


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video