Policie kvůli anonymní výhrůžce bombou uzavřela okolí Poslanecké sněmovny (24. září 2019) | foto: Michal Šula, MAFRA

Policie a pyrotechnik kontrolovali Sněmovnu a okolí, anonym ohlásil bombu

  • 8
Pražská policie a pyrotechnik se psem kontrolovali budovu a okolí Poslanecké sněmovny. Hasiči totiž přijali anonymní výhrůžku uložení nástražného výbušného systému. Evakuace nařízená nebyla. Kvůli stejné hrozbě zasahovali policisté ještě na dalších dvou místech v metropoli a jednom v Brně.

„Výhrůžka hovořila o třech místech v Praze a jednom v Brně. Opatření probíhalo na všech místech a skončilo s negativním výsledkem,“ řekl David Schön z tiskového oddělení Policejního prezidia bez dalších podrobností.

Budovu Sněmovny a její okolí začali policisté prohledávat před polednem. Podle ČTK na místě uzavřeli Sněmovní ulici, Valdštejnskou od Malostranské a Tomášskou ulici. K hlavnímu vchodu Sněmovny nikdo nesměl, vstup byl možný jen z Malostranského náměstí.

Anonymní výhrůžku uložení nástražného výbušného systému přijali hasiči a předali ji policistům. Sami na místě nezasahovali, řekl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Podle serveru Novinky.cz anonym vyhrožoval explozí v pražských sídlech Parlamentu ČR, radnice Prahy 6, Exekutorské komory a také na Nejvyšším státním zastupitelství v Brně.

Sněmovní ulice, Praha

Sněmovní ulice, Praha

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video