Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Reportáž skončila 31. 7. 2005 22:55

Policie proti CzechTek 2005 on-line

Zdroj informací: zpravodajové iDNES a MF DNES, ČTK.

14:21
Ministr vnitra František Bublan na tiskové konferenci obhajoval zásah proti technoparty. Dlouho se připravoval, policisté měli úkol tvrdě zasáhnout, pokud bude porušen zákon. Ministr dodal, že je mu líto zraněných na obou stranách.
12:46
Policie zadržela při střetu s technaři osm lidí. Oznámila také, že jeden zasahující policista nehýbe nohama. Podle svědků ho do páteře trefil balvan.
12:36
Tachovská policie odmítla, že proti CzechTeku zakročila na politickou objednávku. Dál sleduje asi tisíc technařů. Údajně se přesouvají do jedné obce.
12:11
Na louce zbývá posledních asi deset aut, v okolí dalších sto padesát. Zhruba tisícovka technařů se nechce vzdát své taneční party a podle policistů se sjíždějí do neupřesněné obce na Tachovsku.

 

  • Zásah policistů proti technoparty CzechTek

    Zásah policistů proti technoparty CzechTek - Zásah policistů proti technoparty CzechTek. (31. července 2005) / Autor: Dan Materna MF DNES

12:01
Během CzechTeku zemřel jeden z účastníků party. Podle ředitele tachovské policie ho v sobotu nad ránem srazil u obce Planá zřejmě kamion, který z místa ujel.
09:05
Při zásahu na CzechTeku bylo zraněno na padesát policistů, pět těžce. V nemocnici skončilo také 15 technařů, například s otravou či frakturou čelisti. Dvacet bylo ošetřeno na místě.
Neděle, 31. července
00:30
Vážení čtenáři, děkujeme za pozornost. On-line reportáž z dění na CzechTeku končí. Další informace přineseme ráno. Redakce iDNES vám přeje Dobrou noc
23:33
Policie bude v noci hlídat i věci, auta, či aparatury, které na louce nechali odcházející technaři. Druhý zásah policie byl podle zpravodaje MF DNES mírnější.
23:32
Poslední účastníci technopárty CzechTek opouštějí louku u Mlýnce. Někteří pospávají v okolí. Policie podle své mluvčí bude hlídat louku i její okolí celou noc a bude všem bránit v přístupu.
23:12
Policie pokračuje v zásahu proti účastníkům CzechTeku, snaží se je z louky u Mlýnce vytlačit slzným plynem. Jeden z účastníků akce si podle zpravodaje Českého rozhlasu lehl před policejní vůz. Technaři skandují: Gestapo, gestapo!
22:11
Dálnice D5 je ve směru z Plzně stále od 128. kilometru uzavřená. Policie naopak již otevřela dálniční hraniční přechod Rozvadov, který byl několik hodin uzavřen.
22:09
Západočeská policejní mluvčí Jolana Číhová ve 21:45 řekla, že na místě zůstává ještě asi 200 až 300 lidí.
21:49
Policie s dalšími posilami vytlačuje zbývající účastníky CzechTeku. Používá slzný plyn, nikoho nepouští za sebe. O věci, které technaři nechají na louce, se budou muset přihlásit.