Policie chytla lupiče, rukojmí hledá

  • 1
Praha - Pražští policisté chytli lupiče, který koncem ledna přepadl prodejnu potravin na Masarykově nádraží v Praze 1. Marně však hledají ženu, které mladík během přepadení držel pod krkem nůž. "Potřebujeme, aby pachatele usvědčila," sdělila iDNES policejní mluvčí Iva Knolová.

Vysoký štíhlý mladík vešel do nádražní prodejny 30. ledna v půl sedmé večer. U pokladny zrovna platila asi pětadvacetiletá žena.

"Mladík k ní nenadále přistoupil, objal ji kolem ramen a přiložil jí na krk nůž. Křičel na prodavačku, aby mu okamžitě vydala tržbu, jinak rukojmí podřízne," uvedla Knolová.

Prodavačka podle ní násilníkovi peníze vydala. Lupič z prodejny utekl i s penězi.

Policistům se však podařilo ještě tentýž den mladíka chytit. Hledají ale mladou ženu, která mu posloužila jako rukojmí.

"Opustila místo činu, aniž by policisty zkontaktovala. Ženě je asi pětadvacet let, je štíhlá a měří zhruba sto sedmdesát centimetrů. V době loupeže měla světlé vlasy střižené na mikádo. Na sobě měla černý plášť," upřesnila mluvčí.

Policisté proto žádají tuto ženu a všechny případné svědky, aby se přihlásili na telefonní čísla 974 851 843 a 974 851 323 nebo na tísňovou linku 158.

"Je také možné, že k podobnému přepadení došlo i jinde. Veřejnost proto žádáme o spolupráci," dodala Knolová.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video