Podezřelý z vraždy dvou lidí je v cele

  • 3
Policie má podezřelého ze sobotní dvojnásobné vraždy taxikáře a cizince v pražských Radlicích. Šestadvacetiletý muž čeká v cele na rozhodnutí o vazbě. Vzhledem k tomu, že policisté případ dál vyšetřují, nebudeme nyní poskytovat bližší informace, sdělila mluvčí Eva Brožová.

Policisté se o dvojnásobném mordu dozvěděli v sobotu před půl třetí ráno.

Béžový volkswagen se zastřeleným šedesátiletým taxikářem stál v Kutvirtově ulici poblíž radlického bazénu. U vozu leželo v kaluži krve tělo třicetiletého Ukrajince. "Pachatel ho ubodal," uvedl důvěryhodný zdroj.

"Zatím není jasné, zda jel cizinec v autě jako pasažér," řekla v sobotu iDNES policejní mluvčí Eva Brožová. Policisté o případu nechtěli příliš mluvit. Pracovali totiž s verzí, která je měla dovést k vrahovi.

"K přesné příčině smrti se zatím nebudeme vyjadřovat, více nám napoví až soudní znalci po pitvě," podotkla Brožová.

Podle informací policejních vyšetřovatelů se v době činu pohybovala v okolí Dívčích hradů a Radlické skupina Ukrajinců. "Do oblasti kolem místa vraždy je v noci vezli řidiči taxislužby," uvedla Brožová.

Policie se proto spoléhala na pomoc ostatních taxikářů. Předpokládala totiž, že si některý z nich mohl v noci se zavražděným telefonovat.

Sobotní mordy zvýšily počet letošních vražd v metropoli na 42. Dvaatřicet z nich se policii podařilo objasnit.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video