Diskuze

V Česku dosáhnou na dávky i chudí milionáři, zneužívání to ale není, říká Hůle

Ministr práce a sociálních věcí představil revoluci v sociálním systému. Sloučení čtyř dávek do jedné má zvýšit přehlednost podpory a skoncovat s jejím zneužíváním. Plán počítá s větší motivací ke hledání práce, protože podle Jurečky dnes systém dělá opak. „Argumentace pana ministra zavání silným populismem,“ říká Daniel Hůle z Člověka v tísni v podcastu Kontext, kde se dozvíte proč.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

L55i41b10o29r 17F71r18a31n31k

10. 2. 2024 11:48

Nemovitost prodat nebo pronajmout, zastavit, cokoliv jenom ne ždímat stát, to je zvrácenost a komunismus naruby, o tom absolutně žádná. Tady se 35 let pohoršuje celá populace, že cikáni jezdí v 20 let starém bavoráku pro dávky a úplně bez sebemenšího uzardění fasují dávky s majetkem v řádu mnoha milionů 😂 Barák nebo byt nejsou nárokové nikde na světě. Pokud nejsi schopen vydělat dost na jejich provoz, tak je vlastnit nemůžeš. Nemluvě o tom, že přesně tenhle druh dotací, který betonuje neschopné majitele nemovitostí, žene nahoru jejich ceny a zcela křiví trh.

0 0
možnosti
Foto

Já se v energiích nevyznám , ale tyto dva roky jsem si při četbě zpráv klepala jak drahý pes , kolik že budu doplácet . 1. rok krize jsem asi 5* volala dodavateli , jestli nemám posílat víc peněz , že by mě vyšší nedoplatek uškodil . Minulý rok přeplatek 1800 , a všichni rikali pockej tenhle rok to bude palka, jsou ty stropy energii . No preplatek 3000 . Zadnou smlouvu na nejake casove obdobi jsem podepsanou neměla. Tak nechápu . Zálohy mám 1800 bydlím v paneláku . Velký byt . Tak kde se vzali ti co dopláceli 80 000 za rok???? Zas jen strašení lidí

0 0
možnosti
RJ

To byli ti, co si neumí vybrat levnějšího dodavatele a mají toho nejdražšího, zároveň ignorovali výzvy k navýšení záloh, a k tomu ještě měli spotřebu jako kdyby měli otevřený okna nebo si vyhřívali bazén.

1 0
možnosti
PT

Bere mě čert, když slyším něco segregaci školství. Jak chcete cokoliv naučit někoho, kdo nemá zájem, má IQ 70 a je v podstatě nevzdělatelný. Předveďte nám to

1 0
možnosti

Prvni pomoc (zachranna trampolina) by mela cloveka vratit do protuktivniho zivota, tam bych majetek moc neresil. U pomoci dlouhodobe je to sporne, ma slouzit k tomu, aby si nasetril nebo ne?

0 0
možnosti
RS

to jsem se posmála... když dlouhodobě nezaměstnaná řekne pracovnici ÚP, že je její problém že chodí do práce a neumí si to zařídit, ta by letěla jak špinavé prádlo... bohužel, na takové lidi není metr... náš známý 57 let, sice pracuje, ale žije sám v nezatepleném dvougeneračním velkém domě... zvýšil si několikanásobně zálohy, stát mu platí veškeré náklady spojené s bydlením a nikoho nezajímá, že dostane při vyúčtování vratky v řádu desetitisíců... nikoho nic nezajímá, nikdo nic nekontroluje...

1 1
možnosti
PK

Kecáte, ty platby a vratky musíte samozřejmě dokládat.

1 0
možnosti
DD

A co teprve optimalizující OSVČ, s daňovým přiznáním na hranici ztráty? Takovému člověku se započte tzv. fiktivní příjem, polovina průměrné mzdy a na macatý příspěvek na bydlení dosáhne také, pokud bydlí v nájmu, ve větším městě.

1 0
možnosti
RS

staňte se OSVČ a optimalizujte taky... pokud jste zaměstnaná a máte nějaké benefity, váš zaměstnavatel taky optimalizuje... tohle vám nevadí?

1 3
možnosti
PK

Parazit Hůle. Nic více.

3 2
možnosti
Foto

Nikdy nepochopím, jak může dostat dávku kdokoliv, kdo má na účtu 200k nebo dokonce vlastní nemovitost v hodnotě několika milionů. Z práce mám výhled na odpadkový koš, z kterého denně přímo pojídá zbytky několik desítek lidí, kteří podle mého názoru na takové dávky vůbec nedosáhnou.

4 1
možnosti
MMP

Ono to je dvojsecne... jaky je rozdil mezi clovekem, ktery si za 200K koupil zajezd, pak se dostal do problemu s prijmem a sel pro davky... a clovekem, ktery ma nasetreno 200K na ucte, na zadne dovolene nebyl, dodtal se do problemu s prijmem a sel pro davky?

8 1
možnosti
JK

J83a86n 36K77o61v97á50ř

7. 2. 2024 22:16

Člověk v tísni je kapitola sama o sobě. Na jednu stranu bude brečet o segregovaném školství, ale hned na to bude brečet, když se budou brát dávky těm, kteří neposílají děti do školy.

4 0
možnosti
PB

Vyvracet reálně a pravdivě demagogie a lži tohoto sociálního aktivisty by bylo už na hraně dlouhodobého banu.

3 2
možnosti