Bouřky do víkendu zmizí, od pondělí teploty porostou až k třicítce

  • 47
Do konce pracovního týdne se mohou ještě objevit silné bouřky doprovázené kroupami a nárazy větru. Na víkend se počasí uklidní a bude slunečno, bouřky se budou objevovat jen ojediněle. V první polovině příštího týdne se oteplí, nejvyšší denní teploty se mohou vyšplhat až k 31 stupňům Celsia.

Podle meteorologa z Českého hydrometeorologického ústavu Tomáše Mejstříka se mohou silné bouřky objevit v odpoledních a večerních hodinách na jihozápadu republiky. 

„Na jihu a jihozápadě Čech budou velmi silné, zde může v přívalovém dešti napršet během krátké doby kolem 50 milimetrů. Dále mohou být bouřky doprovázeny kroupami a nárazy větru,“ uvedl. 

Bouřky se podle něj vyskytnou i v pátek, o víkendu bude už slunečno. Následující týden můžeme počítat s dalším oteplením, nejvyšší denní teploty budou 26 až 31 °C.

Ve čtvrtek bude polojasno až oblačno, nejprve jen ojediněle se vyskytnout přeháňky nebo bouřky. Během dne bude na jihozápadní polovině území přibývat oblačnost a přeháňky společně bouřkami, ojediněle i velmi silnými. Nejvyšší teploty budou 22 až 26 °C, v 1 000 m na horách kolem 16 °C.  

V noci na pátek bude oblačno až polojasno, v jihozápadní polovině území se vyskytnou místy přeháňky nebo bouřky, ojediněle i silné. K ránu se mohou ojediněle objevit mlhy. Nejnižší teploty se budou pohybovat mezi 15 až 11 °C. 

V pátek přes den čekáme opět oblačno až polojasno, v jižní a jihozápadní části území místy přeháňky nebo bouřky. Odpoledne a večer bude oblačnost ubývat, zejména na severu území. Nejvyšší teploty se vyšplhají k 20 až 24 °C, ojediněle až 26 °C. 

V sobotu bude jasno až polojasno, během dne v severovýchodní polovině území oblačno, místy se mohou objevit bouřky. Nejnižší noční teploty klesnou k 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat v rozmezí 22 až 26 °C. 

V neděli zůstane jasno až polojasno s případným deštěm nebo bouřkami. v noci bude 14 až 10 °C, přes den pak 23 až 27 °C. 

V pondělí počítá předpověď s jasnem až polojasnem, ojediněle s přeháňkami nebo bouřkami. Teploty v noci se budou pohybovat mezi 16 až 12 °C, přes den se vyšplhají k 25 až 29 °C. 

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka: Očekáváme jasno až polojasno, během dne při zvětšené oblačnosti místy přeháňky nebo bouřky. V noci bude 17 až 12 °C. Přes den teploměr ukáže 26 až 31 °C.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video