ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: AP

Slunce si moc neužijeme, inverze bude pokračovat. Na hory dorazí sníh

  • 1
V tomto týdnu sluníčko nečekejme, inverze nás bude provázet až do středy. I další dny pak bude převážně zataženo a občas zaprší. Nejvyšší denní teploty se od pondělí do pátku příštího týdne budou pohybovat mezi 5 až 12 °C. V druhé polovině týdne by se na horách mohl objevit sníh.

V pondělí čekejme většinou zataženo, mlhavo, ojediněle mrholení. Během dne se místy oblačnost může protrhávat. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat okolo 4 až 8 °C, při vyjasnění můžou stoupnout až na 12 °C. 

V úterý bude zataženo s nízkou oblačností, ojediněle se budou objevovat mlhy a mrholení. Na východě místy, jinde jen ojediněle polojasno. Nejnižší noční teploty klesnou na 5 až 1 °C, ojediněle při vyjasnění až na -1 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C, při vyjasnění až 12 °C. 

Ve středu bude většinou zataženo, ojediněle také mlhy. Během dne místy slabý déšť nebo mrholení. Nad 1000 m se později objeví srážky smíšené. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C. 

Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno, místy občas déšť nebo přeháňky, nad 900 m přechodně také srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C. 

V pátek bude zataženo, na většině území bude občasně pršet. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C. 

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí předpovídá zataženo až oblačno, v sobotu ojediněle slabý déšť a v dalších dnech místy přeháňky, od vyšších poloh postupně sněhové. Nejnižší noční teploty zpočátku 9 až 5 °C, postupně 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty zpočátku 8 až 12 °C, postupně 3 až 7 °C.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video