Ilustrační snímek | foto: AP

První školní den bude provázet trvalý déšť. Během týdne se ochladí

  • 9
Po posledním tropickém prázdninovém týdnu přináší první školní den na většinu republiky déšť, místy se mohou objevit i bouřky. Ve zbytku týdne meteorologové předpovídají ochlazení a časté přeháňky. Z počátku se budou denní teploty držet okolo 23 stupňů, na konci týdne nepřesáhnou 20 stupňů.

„Nejvyšší denní teploty se budou většinou pohybovat od 17 do 21 °C. I v dalších dnech tohoto týdne bude chladněji, ráno kolem 10 °C, odpoledne slabě nad 20 °C a koncem týdne odpolední teploty nemusí dosáhnout ani 20 °C,“  uvedl František Šopko z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

V pondělí bude tedy podle meteorologů většinou zataženo, déšť nebo přeháňky, na Moravě a ve Slezsku déšť, místy vydatnější a ojediněle se může vyskytnout i bouřka. Na severozápadě Čech budou srážky jen ojediněle. V Čechách od severozápadu budou srážky ustávat a postupně bude ubývat i oblačnosti. 

V noci na úterý předpověď ukazuje skoro jasno až polojasno, ve východní polovině území zpočátku až zataženo a zejména na východě doznívající déšť. K ránu v Čechách ojediněle mlhy. Nejnižší teploty 11 až 7 °C, na východě kolem 12 °C.

V úterý bude skoro jasno až polojasno, na východě Moravy a Slezska zpočátku oblačno. Ráno v Čechách ojediněle mlhy. Nejvyšší teploty 19 až 23 °C.

Ve středu meteorologové očekávají jasno nebo skoro jasno. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C.

Ve čtvrtek předpokládají zpočátku většinou jasno, během dne od severozápadu postupně oblačno a místy přeháňky. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C, na východě až 24 °C.

V pátek bude oblačno, zpočátku na jihu a východě až zataženo. Místy občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C, na jihu a východě kolem 13 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí předpovídá převážně velká oblačnost, na většině území občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 13 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 20 °C.

Podívejte se, jaké počasí aktuálně panuje v Praze:

Podívejte se i na naše další živé přenosy

Sledovat na iDNES.tv


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video