ilustrační snímek | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Čeká nás další suchý a slunečný týden, postupně se oteplí až ke 22 stupňům

  • 47
Víkend příliš mnoho vyhlížených srážek nenabídl a situace se nezlepší ani v nejbližších dnech. Právě naopak, do Česka totiž od severovýchodu proudí suchý vzduch a do pátku tak očekáváme slunečné počasí beze srážek. Úvod týdne bude ve znamení teplot kolem 15 stupňů, postupně se pak oteplí až ke dvacítce.

Studenější první dny může podle meteorologů doprovázet poměrně větrné počasí. „Rána zůstanou chladná až do pátku, převážně s minimálními teplotami kolem 3 °C, ojediněle ale může i mrznout nebo se mohou objevit přízemní mrazíky,“ doplnila Blanka Gvoždíková z Českého hydrometeorologického ústavu.

V pondělí čekáme jasno, na severovýchodě přechodně až polojasno. Denní teploty vystoupí na 12 až 16 °C, na severovýchodě bude chladněji, většinou 10 až 13 °C. V 1 000 m na horách bude kolem 5 °C, na Šumavě a v Krušných horách kolem 8 °C.

Noc na úterý bude jasná, teploty klesnou na 5 až 1 °C. Při slabším větru může být až -2 °C.

V úterý předpokládáme jasno nebo skoro jasno. Přes den teploty vystoupí na 13 až 17 °C, na severovýchodě to bude ale jen 11 až 14 °C.

Ve středu bude opět jasno nebo skoro jasno. V noci teplota klesne na 5 až 1 °C, při slabším větru bude kolem -1 °C. Během dne teploměr ukáže 13 až 17 °C.

Dubnové sucho je horší než v předchozích letech, může poškodit zemědělství

I ve čtvrtek očekáváme jasnou nebo skoro jasnou oblohu. Noční teploty budou opět od 5 do 1 °C, místy se ale vyskytnou přízemní mrazíky. Denní teploty vystoupí na 15 až 19 °C.

Pátek přinese jasno až polojasno. V průběhu noci bude 6 až 2 °C, ojediněle se i tentokrát mohou vyskytnout přízemní mrazíky. Přes den naměříme 18 až 22 °C.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí předpovídá zpočátku většinou polojasno, jen s ojedinělými přeháňkami nebo bouřkami. Postupně ale čekáme oblačno až zataženo a srážky na většině území. Noční teploty se budou pohybovat mezi 9 až 4 °C, ty denní mezi 18 až 23 °C. Ke konci období může být 15 až 20 °C.

Podívejte se i na naše další živé přenosy

Sledovat na iDNES.tv

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video