(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Ve čtvrtek se bude v Čechách tvořit ledovka, další den potrápí Moravu

  • 4
V Česku se bude ve čtvrtek vlivem mrznoucího deště tvořit ledovka. Nejdříve zasáhne Čechy, kde bude vznikat v druhé polovině noci na čtvrtek. Ráno a dopoledne se mrznoucí déšť nebo mrholení spojené s ledovkou přesunou na Moravu. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Upozornění ČHMÚ na nízký stupeň nebezpečí ledovky platí od půlnoci do ranních 09:00 pro Karlovarský, Plzeňský a Ústecký kraj. Lidé v ostatních krajích Česka by s ledovkou měli počítat minimálně od 01:00. Na východní polovině Česka se má ledovka tvořit mezi 07:00 a 17:00.

V této souvislosti by lidé měli podle meteorologů dbát zvýšené opatrnosti při pohybu po kluzkých chodnících a silnicích. Při jízdě autem by zároveň měli sledovat dopravní zpravodajství.

Meteorologové na středu předpovídají oblačné počasí, ojediněle může sněžit. Teploty se budou pohybovat mezi -2 až +2 °C. V noci začne postupně od severozápadu Čech intenzivněji sněžit či pršet. Nejnižší teploty se v noci budou pohybovat mezi 0 až -4 °C.

Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno, na většině území se vyskytne déšť, místy i mrznoucí, který může zapříčinit vznik ledovky.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video